Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Anže Lanišek kot za stavo skače na stopničke

Anže Lanišek, šampion iz Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš, je s svojimi imenitnimi predstavami navduševal tudi v zadnjem mesecu leta 2022.

Na prireditvi za svetovni pokal v Titisee-Neustadtu je na začetku decembra na posamičnih tekmah zablestel z zmago in drugim mestom, za nameček je na skrajnem jugozahodu Nemčije prispeval še največji delež k četrtemu mestu Slovenije na tekmi mešanih ekip. Na valu odličnih dosežkov je nato dolge skoke kot po tekočem traku nizal tudi na generalki za novoletno turnejo v Engelbergu, kjer se je s prvim in tretjim mestom še dvakrat zavihtel na oder za najboljše smučarske skakalce na svetu.

Na uvodni postaji znamenitega tekmovanja štirih skakalnic v Oberstdorfu nato 26-letni Domžalčan tudi zaradi smole z vetrom ni mogel izvleči dosti več od še vedno dobrega desetega mesta.

Da mu v zadnjem obdobju v Sloveniji nihče ni kos, je sicer Lanišek tik pred božičem potrdil tudi na državnem prvenstvu na Bloudkovi velikanki v Planici, kjer je prepričljivo opravil z vso konkurenco in osvojil zlato kolajno. Na tej tekmi je na svojo nadarjenost opozoril tudi Anžetov 18-letni klubski kolega Taj Ekart, ki je med člani pristal na enajstem mestu.

Mladinski reprezentant iz Komende se je decembra dokazoval tudi v mednarodni konkurenci in si na tekmovanju za alpski pokal v Seefeldu dvakrat priskakal točke, potem ko je 14. mestu dodal še zelo lepo peto mesto. V slovenskem pokalu pa Taj v svoji starostni skupini (do 20 let) v tej zimi še ne pozna poraza. V razmiku dveh tednov je namreč prepričljivo dvakrat zmagal na 100-metrski skakalnici v Planici.

Na isti napravi so imeli prejšnji mesec dve tekmi tudi mlajši mladinci (do 16 let). Med njimi je Nik Bergant Smerajc drugemu mestu dodal še četrto, Timo Šimnovec je pristal na enajstem in devetem mestu, na drugi preizkušnji pa so se jima pridružili tudi kadeti Erik Tomažič, Alen Pestotnik in Jaka Perne, ki so zasedli 15., 16. oziroma 21. mesto. Med mlajšimi mladinkami pa je 14-letna Živa Andrić skočila na peto mesto.

Ob tej priložnosti bi se radi v klubu najlepše zahvalili dosedanjim zvestim pokroviteljem ter seveda vsem Mengšanom in okoličanom, ki ste podprli »projekt« koledarja za leto 2023. Tudi z vašo pomočjo bodo lahko mengeški upi še naprej pridno vadili in sledili svojim sanjam. Kakor to zdaj sijajno počne tudi Anže Lanišek.

Besedilo: Š. M.

Foto: berkutschi.com/Rukka, Guliverimage

Oglejte si tudi