Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

2. OT za kadete v namiznem tenisu

28. oktobra je bil v Logatcu 2. odprti turnir za kadete in kadetinje v namiznem tenisu. Na turnirju je nastopilo 71 kadetov in 46 kadetinj iz 21. slovenskih namiznoteniških klubov.
Mengeš so zastopali kadeti Aljaž Goltnik, Dejan Jokič, Adam Rakun, Jan Kromar, Jan Šobar, David Grad in kadetinje Gaja Kobetič, Brina in Živa Markič in Neža Pogačar Žun.

Tekmovalci pod vodstvom najuspešnejšega mladega trenerja v Sloveniji Davida Orešnika krojijo sam vrh slovenskega namiznega tenisa.

Pri kadetih so se po igranju v predtekmovalnih skupinah uvrstili Aljaž Goltnik, Jan Kromar, Jan Šobar, David Grad, Adam Rakun in Dejan Jokič, Jan Šobar in Adam Rakun sta se uvrstila med 32, David Grad pa med 16 najboljših.

Aljaž Goltnik je do finala vse nasprotnike gladko premagal z rezultatom 3 : 0, Dejan Jokič pa je v polfinalu premagal Matica Čoparja iz Savinje z rezultatom 3 : 2. V finalu pa je Dejan Jokič v zanimivi in napeti igri tesno premagal klubskega soigralca Aljaža Goltnika z rezultatom 3 : 2.

Pri kadetinjah so se v finalni del tekmovanja uvrstile Gaja Kobetič, Neža Pogačar Žun ter sestri Brina in Živa Markič. Neža Pogačar Žun in Brina Markič sta se uvrstili med 16 najboljših, Gaja Kobetič pa je v finalu izgubila 1  :3 z Nušo Kadiš iz Interdiskonta Ravne in osvojila drugo mesto. Tekmovalce sta uspešno vodila David Orešnik in Natalija Lužar.

Besedilo: Mlaj

Foto: David Orešnik



Rezultati:

 

Kadeti:

1. mesto          Dejan Jokič

2. mesto          Aljaž Goltnik

9.–16. mesto  David Grad

 

Kadetinje:

2. mesto          Gaja Kobetič

9.–16. mesto  Neža Pogačar Žun

 

 

Oglejte si tudi