Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Morje je!

"A morje sploh še je? A misliš, da je še kej školjk ... pa lepih kamenčkov?" In smo šli v Izolo. In smo preverili na kraju samem ... in smo ugotovili, da MORJE JE!
Ja, točno tako. V ponedeljek, 7. junija, na že skoraj poletni dan, se je 55 otrok in 10 spremljevalcev iz Vrtca Mengeš odpravilo na petdnevno letovanje v Izolo. Tam smo postavili gusarski šotor, si naredili bandane, se srečali s škratkom Špikcem, streljali z loki, sestavili pravi gusarski splav in se z njim vozili po širnem morju, učili smo se veslati, opazili smo piratsko ladjo (gotovo so nam oni skrili zaklad), iskali in našli zaklad, z laki za nohte smo porisali nekaj ravno pravšnjih kamnov, z velikim padalom smo v zrak odpihnili kar pet žogic, sodelovali smo v štafetnih igrah, v katerih smo zmagali vsi in učili smo se plavati. Da bi nam bilo še bolj pisano, pa smo si lase pobarvali z barvnimi spreji. Preostali čas smo zapolnili z igro na travi, v vodi, s sprehodi in s sladoledanjem (pojedli smo kar nekaj sladoleda). Seveda pa smo se naučili biti še bolj samostojni, znamo poskrbeti sami zase in za prijatelja v stiski, vemo, da zaklad ni samo zlato ali sladkarija, temveč tudi lepa beseda, objem, nasmeh, tolažba, znamo pospraviti svoj kovček in se pripraviti za na plažo. Obiskali so nas župan občine Mengeš Franc Jerič, ravnateljica vrtca Mengeš Mateja Hribar Sicherl in pomočnica ravnateljice Marta Gerkman. 

Da smo se imeli res super, nam je uspelo tudi s pomočjo donacij (občina Mengeš – prevoz za vse otroke Vrtca Mengeš).

Navihančki se še posebej zahvaljujemo za pomoč naslednjim donatorjem:

DFVU, d. o. o., La Popsi, Fin-Pro, d. o. o.,  Crea nChain, d. o. o., Mercator, Interblock, d. d, Sklad vrtca Mengeš, Vezovišek & Partnerji, d. o. o., Finančno svetovanje, Klemen Transport, Pizzeria Foculus, KRKA, d. d.

S svojim prispevkom so pripomogli, da smo se v tako velikem številu udeležili letovanja v Izoli. To je bil nepozaben, lep, aktiven, sproščen, morski, zabaven (lahko bi še naštevali) zaključek brezskrbnih vrtčevskih dni in prijeten uvod v 1. september 2021, ko bomo prvič vstopili v čisto pravo šolo.

21 x Navihančkov hvala za pomoč.

Želimo vam prijetno preživljanje poletnih počitnic in se vidimo 1. septembra 2021!


Besedilo in foto: Ksenija Grm, vzgojiteljica


Oglejte si tudi