DANES
25°C
12°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

Akcija v pomoč zapuščenim živalim

Že nekaj let sodelujem pri akcijah zbiranja starega papirja za pomoč živalim v stiski in tako sem letos uresničila še idejo, da bi tudi Mladinski center Mengeš pomagal pri eni izmed njih.

Tako se je 3. junija odvila akcija, na kateri smo sveže pečene palačinke zamenjali za pomoč našim kosmatincem. Poleg odpadnega papirja smo zbirali tudi originalne kartuše ter plastične zamaške, še posebej dobrodošlo pa je bilo kar koli uporabnega za naše male zverinice, od hrane in krtač, do ležišč ter igrač. Kljub manjšemu številu udeležencev je bila akcija več kot uspešna, saj smo zbrali nepričakovano velike količine papirja in zamaškov, pa tudi prikupnih igrač in opreme ni manjkalo. Na koncu smo komaj uspeli zbrano natovoriti za prevoz v Ljubljano, kjer smo vse skupaj podarili Društvu za zaščito živali Ljubljana, komur je bila ta akcija tudi namenjena.
Društvu za zaščito živali je na koncu uspelo zbrati kar 22 ton starega papirja, del izkupička od tega pa je bil namenjen tudi Zavodu SVSP (Slovenski veterinarji sterilizirajo potepuhe) in zavetišču Horjul. Hrano in opremo za živali pa bodo koristno porabili tako slednji kot tudi zavetišči Ljubljana in Meli Trebnje.
Akcija zbiranja papirja za živali se bo ponovila v soboto 7. oktobra in tudi takrat jim bomo v našem Mladinskem centru priskočili na pomoč. Že zdaj vas prav lepo vabimo, da se nam pridružite. Najlepša hvala vsem, ki ste se potrudili in vključili v našo akcijo in tako prispevali za boljši jutri naših ljubljenčkov!

Besedilo in foto: Sara Petrovčič

Oglejte si tudi