Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Obisk grobov in spomenikov padlim ter druženje ob dnevu spomina na mrtve naj bo prilagojeno ukrepom za zajezitev epidemije

Spoštovane občanke in spoštovani občani ter druge obiskovalke in obiskovalci pokopališča in spomenikov padlim v občini Mengeš, v letu 2020 bodo dan spomina na mrtve zaznamovali ukrepi za zajezitev novega koronavirusa. Prosimo vas, da ob obisku pokopališča, grobov in spomenikov padlim, spoštujete vse ukrepe, ne samo nošenje mask in razkuževanje, ampak predvsem potrebno razdaljo in omejite stike, da bomo lahko pri omejevanju virusa zares uspešni.

S tem bomo razbremenili zdravstveni sistem ter ponudili zdravstvene storitve tistim, ki jih bodo v teh dneh potrebovali. Letošnji dan spomina na mrtve bo v spominu na mrtve nosil tudi skrb za najbolj ranljive skupine, na skupine, ki jih lahko virus najbolj prizadene, na starejše in kronične bolnike. 

Bodimo odgovorni, spoštujmo ukrepe, nosimo maske, razkužujmo roke, upoštevajmo razdaljo in omejimo stike na pokopališču. Vse zato, da se bomo lahko družili, ko bo epidemiološka slike bolj ugodna. 

 

Besedilo: Franc Jerič, župan Občine Mengeš 

 

 

 

Občina Mengeš vse občanke in občane obvešča, da letos svečanosti ob dnevu spomina na mrtva, ki so umrli v vojni ali zaradi vojne, v Mengšu in v Loki pri Mengšu, zaradi trenutnih razmer (Covid-19) ne bosta organizirani. 

Oglejte si tudi