Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

NUJNO OBVESTILO poveljnika Civilne zaščite v občini Mengeš

O prepovedi uporabi zunanjih igrišč, igral in občinskih prostorov za druženje ter priporočila za gibanje otrok in mladostnikov na prostem. Hitreje, ko se bo virus zajezil, hitreje se bo življenje zapeljalo na stare tirnice.

Življenje po Sloveniji in tudi v občini Mengeš se spreminja. Zaprti so vrtci in šola. Ustavlja se ves javni potniški promet. Po Sloveniji velja prepoved neposredne prodaje blaga in storitev. Ta prepoved med drugim velja za nastanitvene, gostinske, wellnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske in kozmetične storitve, medtem ko ostajajo odprte prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banke, pošte in trafike. Uporaba zunanjih igrišč in igral ter občinskih prostorov za druženje je s sklepom župana z dne 16. marca 2020 PREPOVEDANA! Situacija se iz dneva v dan, sedaj že z uro v uro spreminja in zaostruje.

Občanke in občani dosledno upoštevajte navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega instituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer boste na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa.

Naprošam vas, da se zadržujete doma, se izogibate območjem z veliko ljudmi, da dosledno upoštevate navodila republiškega štaba civilne zaščite in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Otroci in mladostniki naj bodo zunaj v spremstvu staršev in pod njihovim nadzorom. Izogibajte se izvajanju aktivnostim na prostem, ki lahko privedejo do nesreče (kurjenje v naravi, ekstremni šport, vožnja z motorjem ...). Čas je v tem trenutku ključnega pomena. Hitreje, ko se bo virus zajezil, hitreje se bo življenje zapeljalo na stare tirnice. Žal pa nam trenutni vremenski pogoji ne gredo na roke in vabijo v naravo. Ampak kljub temu, pozivam vas: ostanite doma!

 

Besedilo: Jure Šinkovec, poveljnik Civilne zaščite v občini Mengeš

 

Oglejte si tudi