Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

MEDOBČINSKO DRUŠTVO SOŽITJE – PIKNIK V TURNŠAH

V nedeljo, 12. junija, je potekalo letno druženje članov Medobčinskega društva Sožitje v Turnšah. Zbrali smo se ob 11.00 na piknik prostoru Turističnega društva Turnše in preživeli prijeten dan vse do sredine popoldneva. Vreme je zdržalo, kljub ne ravno spodbudnim napovedim, priklicali smo celo sončne žarke, ki so nas toplo ogreli. Vse prisotne je na začetku pozdravila predsednica društva, dr. Tatjana Novak, ki je izpostavila, da je leto 2016 prav posebno, saj društvo praznuje 50 letnico delovanja. Vse je že vnaprej povabila na zaključno slavnostno akademijo, ki bo 30. 11. 2016 v Špas teatru v Mengšu ter poudarila pomen delovanja društva na lokalni kot tudi nacionalni ravni.
Dogodka so se udeležili tudi predsednica Zveze Sožitje, dr. Katja Vadnal, ter župani: g. Franc Jerič iz Občine Mengeš, g. Martin Rebolj iz Občine Moravče in Peter Ložar iz Občine Trzin. Vsi gostje so prisotne prav lepo pozdravili in izrazili pomembnost druženja, pohvalili delovanje društva ter poudarili, da se tudi zaradi društva, kot je naše, premikajo meje v odnosu do sprejemanja in spoštovanja oseb z motnjami v duševnem razvoju. 

Sledilo je rajanje ob zvokih Ansambla Jureta Zajca, ki so polepšali dan popolnoma humanitarno, za kar se jim res zahvaljujemo. Prostor je bil kmalu poln veselih in zadovoljnih ljudi. V kulturnem programu sta sodelovali plesni skupini društva: FACE pod mentorstvom Klemna Pirmana in Sončki pod vodstvom Bernarde in Monike Rozman. Zaplesali so venček plesov in  veselo smo jim zaploskali. Naše druženje je popestril tradicionalen srečelov, saj smo pridobili preko 500 dobitkov, za kar se iskreno zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so z dobitki omogočili izvedbo le-tega. 

Ob odličnih čevapčičih in hrenovkah Mesarije Arvaj, ki jih je pekel Franci Veber, napečenih sladkih dobrotah pridnih rok mamic, rejnic, skrbnic in strokovnih delavk v društvu ter bogastvu okusov iz Sladolednega butika Ćatipi iz Mengša, smo sproščeno in veselo preživeli nedeljsko popoldne. Predsednica je tudi podelila nekaj pisnih zahval, in sicer Zvezi Sožitje, Območno obrtno podjetniški zbornici Domžale, Ruždiju Ćatipi in Franciju Vebru, ter se za uspešno izvedbo piknika zahvalila vsem  pridnim rokam prostovoljk in prostovoljcev, ki so vsak po svojih močeh prispevali droben kamenček v celoto mozaika društvenega dogodka Medobčinskega društva Sožitje.

 

Besedilo in foto: Metka Mestek in dr. Tatjana Novak 

Oglejte si tudi