Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v namiznem tenisu za člane in članice U 21

Katarina Stražar je osvojila naslov državne prvakinje med posameznicami, s soigralko Leo Paulin iz Arrigonija pa v igri dvojic. Rok Trtnik je osvojil 3. mesto med posamezniki in postal državni prvak v igri dvojic s soigralcem Žigom Žigonom iz Interdiskonta.
PP klub Rakek je organiziral 31. državno prvenstvo v namiznem tenisu na Rakeku za člane in članice posamezno in dvojice. Na prvenstvu so nastopile vse slovenske članske reprezentantke.

ŠD Partizan Mengeš so zastopali Rok Trtnik, Timotej Jerina, David Grad, Adam Rakun, Aljaž Goltnik, Katarina Stražar, Urša Rozman, Živa Markič, Brina Markič in Tina Križnič.

Pri članih posamezno sta se v finalni del uvrstila Aljaž Goltnik in Rok Trtnik, v kategoriji članic posamezno pa Katarina Stražar in Urša Rozman.

V konkurenci članov U 21 za posameznike je Aljaž Goltnik osvojil 9. mesto, Rok Trtnik je v osmini finala premagal Domna Hohnjeca (Savinja) z rezultatom 3 : 1, v četrtfinalu je premagal Filipa Koleta iz Vesne z rezultatom 4 : 3, v polfinalu pa izgubil z Žigom Žigonom iz Interdiskonta z rezultatom 3 : 4 in osvojil 3. mesto.

V igri dvojic za člane je Rok Trtnik s soigralcem Žigom Žigonom iz Interdiskonta osvojil naslov državnega prvaka, Aljaž Goltnik pa je s soigralcem Blažem Lapajno z Mute osvojil 5. mesto.

Katarina Stražar je po osvojitvi naslova državne prvakinje med članicami osvojila še naslov državne prvakinje v kategoriji članic do 21 let. Do finala je vse tekmice premagala z rezultatom 4 : 0, najprej v četrtfinalu Enyo Moltara iz Kajuh-Slovana in v polfinalu Tjašo Novak iz Kajuh-Slovana. V finalu se je pomerila s Saro Tokič in jo premagala z rezultatom 4 : 2.

V igri dvojic za članice je Katarina Stražar s soigralko Leo Paulin iz Arrigonija osvojila naslov državne prvakinje. Dvojici Brina in Živa Markič ter Tina Križnič in Urša Rozman pa sta se uvrstili na 9. mesto.

Čestitka igralcem in trenerju Davidu Orešniku!

Besedilo: Mlaj

Foto: arhiv NTZS


Oglejte si tudi