Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Dobrodelni projekt ''Daj naprej in podari sonce'' v AIA Mladinskem centru

Dobrodelni projekt Daj naprej in podari sonce temelji na filmu Pay it Forward (Daj naprej), v katerem deček Trevor za šolski projekt opiše svojo idejo o lepšem svetu. Njegov načrt je dobrodelni program s povezovanjem dobrih dejanj – vsak naredi za tri ljudi dobro delo brez pričakovanj in iz srca. Vsak prejemnik dobrega dela posreduje dobro delo naprej tako, da ga deli trem drugim ljudem. Film Pay it Forward je navdušil množice po svetu in v številnih državah so se razvila dobrodelna društva, ki temeljijo na Trevorjevi ideji.
Ena od slovenskih različic je tudi dobrodelni projekt Daj naprej in podari sonce, s somišljeniki smo ga zasnovali leta 2013. Sredstva, ki smo jih zbrali, so bila namenjena otrokom z motnjami v gibalnem razvoju, marsikomu smo pomagali in prispevali k nasmehu in življenje polepšali tako otrokom kot njihovim staršem. 

V Društvu AIA – Mladinski center smo se pridružili projektu Daj naprej in podari sonce, vodijo ga Blanka Tomšič, Sara  Petrovčič in Mateja Kržin, drugipa pomagajo, pri čemer ostajamo zvesti osnovni Trevorjevi ideji. 

Tokrat sta naša želja in namen prispevati denarna sredstva za enake možnosti vsem tistim otrokom, ki so zaradi ukrepov karantene v neenakopravnem socialnem položaju. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena bodisi Zvezi prijateljev mladine Moste – Polje ali pa konkretnim družinam. Stik s pomoči potrebnimi lahko najdemo, če nas poiščejo starši, pokliče kakšen skrben prijatelj ali sosed ... 

 

Kako deluje »Daj naprej in podari sonce«?

Projekt začenjamo s ponudbo rdečih, lepo okrašenih ekoloških vrečk, ki jih je za projekt podaril grosist kot prispevek temu projektu! Vrečke so biorazgradljive in za večkratno uporabo. Narejene so iz materiala, ki je dovolj trden, da je nosilnost vrečke dovolj velika, hkrati so prijazne do narave, saj se material v treh mesecih popolnoma razgradi, če je izpostavljen okoljskim razmeram. 

Pri projektu Daj naprej in podari sonce lahko sodelujete, če v zameno za ekološko vrečko, prispevate za enake možnosti otrokom, ki jih nimajo. S prostovoljnim prispevkom za vrečke vsak podpre dobrodelno akcijo, naredi dobro delo, v zameno pa ničesar ne pričakuje, podpre pa tudi naravo, ker biorazgradljiva vrečka ne onesnažuje okolja!

Projektu ''Daj naprej in podari sonce'' se lahko z donacijo izdelkov pridruži tudi  vsako podjetje ... v okviru naše filozofije projekta, da so sredstva namenjena za solidarno pomoč. Podatki o teh izdelkih in sredstvih so natančno vodeni.

Tako naj bo, kot pravi Trevor v omenjenem filmu: »Biti mora nekaj, kar res pomaga ljudem. Nekaj, česar sami ne zmorejo. Kar jaz storim zanj, on vrne trem naslednjim.«

 

Besedilo: Mateja Kržin

 

 

Vrečko lahko  prejmete osebno v Društvu AIA (Slovenska cesta 28, Mengeš) in v Studiu Matlux (Glavni trg 17, Mengeš) ali pa jo naročite preko e-maila  drustvo.aia@gmail.com ali FB Društva AIA s sporočilom v ZS. Prispevek za vrečko nakažite na TRR: SI56 0230 1025 7971 272, s pripisom Daj naprej in podari sonce.   

Oglejte si tudi