Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Povabilo k sodelovanju v Civilni zaščiti

Štab Civilne zaščite Občine Mengeš skupaj z Občino Mengeš vlaga velike napore pri izvajanju vseh ukrepov, ki jih dnevno prinaša situacija ob pandemiji COVID-19. Zaradi pomanjkanje kadra vljudno vabimo občane in občanke k sodelovanju v Civilni zaščiti za pomoč na področju, ki je trenutno najbolj pereč in sicer omejitev gibanja občanov.

Po medijih lahko spremljate pozive »OSTANI DOMA!«, vendar se zavedamo, da lepo vreme naravnost vabi v naravo, kar je sicer dovoljeno na območju občine, kjer prebivamo. Nič ni narobe, v kolikor pri tem upoštevamo vsa navodila, predvsem zadostno medsebojno razdaljo, neuporabo orodja za rekreacijo na javnih mestih in posedanja po klopcah. Žal nekateri posamezniki tega ne upoštevajo, odstranjujejo zaščitne trakove in se družijo v skupinah ali kako drugače kršijo predpisane ukrepe. Zaradi takšnih primerov bi potrebovali vašo pomoč. 

 

Če ste stari med 18 in 63 let, zdravi in komunikativni, vas vabimo, da se nam pridružite.

Vaše področje dela bi bilo omejeno na nadzor gibanja občanov predvsem ob koncu tedna in opozarjanje ob morebitnih kršitvah. Ob neupoštevanju opozoril bi nadaljnje postopke vodil Zdravstveni inšpektorat, Policija ali Medobčinsko redarstvo, tako, da pri svojem delu nikakor ne bi bili izpostavljeni.

Prostovoljno delo bi opravljali v paru, opremljeni s telovnikom prostovoljca Civilne zaščite in začasno izkaznico pripadnika sil za zaščito, reševanje in pomoč. Pri tem vam pripadajo enake pravice, kot aktivnim pripadnikom sil za zaščito, reševanje in pomoč.

Pripravljenost za sodelovanje lahko sporočite na naslednje kontakte:

                                                                                                                                       

Besedilo: Tina Drolc za Štab Civilne zaščite Občine Mengeš

                                                                                                                              

Oglejte si tudi