Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
22°C
15°C
JUTRI
21°C
15°C
Deli
2744

Dela na območju nizkoenergijske večnamenske Športne dvorane Mengeš se nadaljujejo

Športna dvorana Mengeš je največja in ena najpomembnejših investicij občine vse od osamosvojitve občine Mengeš. Gradnja, ki se je začela v letu 2019 s postavitvijo temeljnega kamna, se je, ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19, nadaljevala tudi v času epidemije. Franc Jerič, župan Občine Mengeš, je ob tem povedal: »Časovni načrt izvedbe investicije se zaradi epidemije COVID-19 ni spreminjal in kot ste lahko opazili je pričela Športna dvorana Mengeš dobivati končno podobo.« V pričetku maja je bil s stanjem del na in ob športni dvorani seznanjen tudi Gradbeni odbor za izgradnjo športne dvorane.

Na gradbišču so predstavniki izvajalca, nadzora in projektanta gradbenemu odboru predstavili poročilo o izvajanju projekta in podali nekatere predloge glede prihodnjih dejavnosti. 

Ugotovili so, da je na zunanjih površinah v večji meri zaključena izgradnja kanalizacije, komunalnih vodov in robničenje; da se na ovoju stavbe izvajajo fasaderska in druga dela ter da se je na južni strani Osnovne šole Mengeš in Športne dvorane Mengeš pričelo z izgradnjo športnih igrišč, tekaške steze z gumirano (tartansko) prevleko in asfaltiranih športnih igrišč (za rokomet oziroma mali nogomet in košarko). 

Člani gradbenega odbora so si ogledali tudi notranjost dvorane, kjer se izvajajo obrtniška dela, začelo pa se je tudi že z vgrajevanjem športne in druge opreme.  

Svoje poglede na gradnjo športne dvorane sta podala tudi Franc Jerič, župan Občine Mengeš, in Milan Burkeljca, ravnatelj Osnovne šole Mengeš. Vsi prisotni člani Gradbenega odbora za izgradnjo športne dvorane so bili soglasni, da vsa dela potekajo v skladu s pričakovanji, ter da se glede na trenutne projekcije lahko sklepa, da bo investicija zaključena v okvirih predvidene finančne konstrukcije oziroma v okvirih sprejetega investicijskega programa in proračuna za leto 2020. 
 

Besedilo in foto: Tina Drolc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi