Mengeš

DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

NASTOP GLASBENE SKUPINE STRUNE V VRTCU MENGEŠ - ENOTA GOBICA

Na lep majski torek, 17. 5. 2016, se je glasbena skupina Medobčinskega društva Sožitje, Mengeš, odpravila na dogovorjen dopoldanski nastop v Vrtec Mengeš, enota Gobica. Že sam sprejem je bil zelo prijazen ter poln pozornosti.
Po kratkem »ogrevanju« naših glasbenikov so prišli otroci s svojimi vzgojiteljicami, vzgojitelji  in pomočniki. Nastop je pričela mentorica, gospa Stanka Kač, s predstavitvijo skupine STRUNE ter načinu igranja na inštrumente. Vsi navzoči so z zanimanjem prisluhnili lepim melodijam, ki so prihajale izpod prstov mladih glasbenikov. Vmes so nam presenečenje pripravili tudi otroci in zaposleni vrtca, ki so ubrano odpeli nekaj otroških pesmi. V drugem delu nastopa je glasbena skupina odigrala še nekaj melodij, poslušalci pa smo tudi zraven zapeli.

Hitro je minila urica in počasi se je nastop zaključil; še enkrat smo z velikim aplavzom nagradili nastopajoče in z res nepopisnimi občutki zapustili vrtec z njihovim povabilom, da se še kdaj lahko srečamo, saj so nam njihova vrata vedno odprta.

1/3



Ob koncu pa naj zapišem še en stavek misli  kot spremljevalke. Presenetila me je izredna mirnost in zbranost otrok ob spremljanju nastopa.

Besedilo in foto: Breda Zlobko

Oglejte si tudi