Mengeš

DANES
19°C
14°C
JUTRI
23°C
13°C
Oceni objavo

BEREMO KUŽKU

V okviru letošnjega mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom, ki poteka že šesto leto, smo prostovoljci Medobčinskega društva Sožitje v Knjižnici Domžale pripravili prav posebno srečanje za člane bralne skupine, ki že več let zavzeto prihaja na bralna srečanja v našo knjižnico. Ta smo jih poimenovali V sožitju s knjigo. Pri projektu sodelujemo Medobčinsko društvo Sožitje in zaposleni Knjižnice Domžale.

V ponedeljek, 23. maja smo tako gostili prav posebno psičko po imenu Iša. Z njo je bila seveda tudi njena skrbnica Irena Koren, obe sta članici Ambasadorjev nasmeha, društva za terapijo s pomočjo živali. Najprej sta se naši skupini predstavili, Iša je prav vsakega posebej  zavzeto pozdravila, nato pa smo prebrali pravljico Nine Mav Hrovat z naslovom Miška želi prijatelja. Seveda je tudi Iša z našpičenimi ušesi poslušala zanimivo zgodbo. 

Preživeta bralna ura je bila nepozabno doživetje, saj je Iša s seboj prinesla prav posebno energijo in nam s svojimi  vragolijami popestrila branje pravljice.  S svojo mirno dostopnostjo je psička morda pomagala premagati strah pred živalmi komu izmed nas, ki ima morebitne zadržke z njihovim prijateljevanjem.

1/4




Besedilo in foto: Simona Glavan

Oglejte si tudi