Mengeš

DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Vietnam – od severa do juga

V okviru projekta Zanimiva popotovanja, ki poteka v AIA Mladinskem centru Mengeš, nam je svetovni popotnik in fotograf Zoran Furman virtualno predstavil Vietnam, ki ga je obiskal dvakrat.
Zoran je potovanje začel v prestolnici Hanoj. Sledila je pot na sever v mestece Sapa. Tu je spoznal tradicionalno življenje in številne etnične skupine, med katerimi izstopajo rdeči Dao in ljudstvo Hmong, ki se ločijo po obraznih potezah in načinu oblačenja. Na vzhodu, ob morju, ležijo številni kamniti otoki. Dva dni se je vozil med njimi na območju zaliva Halong.

Pot je nato nadaljeval na jug, kjer se je ustavil v Nimh Binh, zanimivi kraški pokrajini Phong Nha, ki je svetovno znana po največji kraški jami na svetu. Sicer te ni obiskal, temveč dve drugi, ki sta prav tako očarljivi. Tu je še starodavno mesto Hue, kjer si je sposodil skuter in se odpeljal do Hoi An-na. Na več kot 1500 metrih nadmorske višine leži mesto Dalat, kjer je bilo prav prijetno hladno v tistem času. Za konec potovanja si ogleda še nekdanji Sajgon, danes bolj znan kot Ho Chi Minh City.

1/6

Foto Zoran Furman

Foto Zoran Furman

Foto Zoran Furman

Foto Zoran Furman

Foto Zoran Furman

Foto Zoran Furman

To je samo kratek izsek iz njegovega predavanja, na katerem nam je Zoran s čudovitimi fotografijami orisal tamkajšnje življenje.

V januarju vabljeni na njegovo naslednjo predavanje.

Besedilo: Zoran Furman in Blanka Tomšič

Oglejte si tudi