Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Zelo uspešna sezona Badminton kluba Mengeš

V pretekli sezoni smo imeli v Badminton klubu Mengeš največje število vadečih otrok in mladine. Kar 52 otrok je redno treniralo, če prištejemo še otroke, ki hodijo na vadbe badmintona v okviru interesnih dejavnosti po osnovnih šolah, pa se številka povzpne na 120 otrok. S tem smo postali največji in najuspešnejši klub v regiji, hkrati že sodimo med večje klube v Sloveniji.
Za nami je res uspešna sezona, tudi glede na vse naše dosežke. Z otroki smo sodelovali na številnih regijskih, območnih, državnih in mednarodnih tekmovanjih doma in v tujini, s katerih smo letos prinesli rekordno število medalj. Poleg naslova državnih prvakov naši otroci v svojih generacijah letos zasedajo tudi najvišja mesta na državnih lestvicah. To so opazili tudi v Badmintonski zvezi Slovenije in tako smo letos prejeli prvi vpoklic naših otrok v državno reprezentanco. Ponosni smo, da so opazili odlično igro našega člana Vida Tomazina (trenutno 4. na državni lestvici do 15 let), ki se je pridružil pripravam in treningom državne reprezentance, Slovenijo pa zastopa tudi na mednarodnih tekmovanjih. V Srbiji (Novi Sad) je v mednarodni konkurenci osvojil 3. mesto v dvojicah skupaj v paru z Jurijem Vodanom Jecljem (BK Branik Maribor).

Z vsemi medaljami v otroških in mladinskih konkurencah smo dokazali, da se za podmladek ni bati, ter da je in bo, vsaj kar se tiče badmintona, »v Mengšu šport doma« še naprej. 

Kot klub smo se letos prvič udeležili tudi enotedenskih badmintonskih priprav, in sicer najprej na začetku avgusta v Slovenj Gradcu, konec avgusta še na Ravnah na Koroškem. Na Ravnah smo imeli skupne priprave BK Mengeš, BK Medvedgrad Zagreb, BK Karizma in BK Pišece. Pod vodstvom glavne trenerke Renate Horvat (BK Medvedgrad Zagreb) in trenerjev Uroša Bregarja in Boštjana Breznika je na pripravah sodelovalo kar 40 otrok. Na pripravah je bilo tudi 14 naših mlajših članov, ki so nadgrajevali tehnično znanje, pridno so delali tudi na kondiciji ter se pripravljali na tekme, ki so pred nami. Po uspešno opravljenih treningih nas je zadnji dan prišel pozdravit in nam zapet še domačin z Raven na Koroškem kantavtor Adi Smolar, ki je lepo zaokrožil priprave. 

V drugi del sezone startamo že v petek, 2. 9.4. 9, ko bomo tekmovali na 28. mednarodnem TEM Mirna International 2022 turnirju, na katerem bo sodelovalo 200 igralcev iz 10 držav. 

Vse otroke in mladino, ki bi se želeli preizkusiti in igrati badminton na rekreativnem ali tekmovalnem nivoju, vabimo k vpisu v naš klub (www.badminton-menges.si).

Besedilo: Helena Šinkovec, Bregov Poldi
Foto: Uroš Bregar

Oglejte si tudi