Mengeš

DANES
18°C
13°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

PREDAVANJE O BIO VRTNARJENJU

V organizaciji TD Dobeno je bilo 14. aprila, v gostišču Dobenski hram, zanimivo strokovno predavanje za vse vrtičkarje in ljubitelje okrasnih rastlin, na balkonih ali oknih: »Bio vrtnarjenje in trajnice v okrasnih vrtovih«, v izvedbi dveh priznanih, Slovenskih strokovnjakov, Jerneje Jošar in Matica Severja, ki sta izdala tudi vsak svojo strokovno literaturo: »Moj vrt je lahko balkon« in »Vroče kombinacije«, zelo iskani, med vrtičkarji.

Predavanje je privabilo skoraj 50 udeležencev in pritegnilo veliko pozornost vseh prisotnih, ki so Jerneji in Maticu že sproti, sploh pa po končanem, skoraj 2 urnem predavanju, zastavljali številna praktična vprašanja za strokovnjaka, ki nista bila nikoli v zadregi z odgovori, pa še z veliko vsesplošnimi, uporabnimi nasveti sta nam postregla.

Zelo kvalitetno predavanje, na visokem strokovnem nivoju, so na žalost motili manj ali bolj glasni gostilniški zvoki, čemur pa se upoštevaje prostor izvedbe ne da izogniti. Zahvala Robiju, ki nam je odstopil osrednji prostor in na koncu vse prisotne pogostil še z prigrizkom.

Beseilo in foto: Tone Vidrgar 


Oglejte si tudi