Mengeš

JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

2. DOBENSKI PIKNIK

Dobenski piknik, ki smo ga lani organizirali, pri našem sovaščanu Jožetu Blažeju, skupaj TD in VO, je bil deležen mnogih pohval in upanja vseh udeležencev, da bi to druženje postalo tradicija, saj ni veliko priložnosti za tako sproščeno in veselo druženje. Mnogoštevilna udeležba, pa je potrdila, da si prebivalci tega želimo.

Tako smo tudi letos člani turističnega društva in vaškega odbora združili moči in sredstva, ter v soboto 25. VI., na dan državnosti, pripravili 2. prijateljsko srečanje vseh prebivalcev Dobena. Povabilu so se odzvali tudi vsi povabljeni, župan g. Franc Jerič, podžupan g. Bogo Ropotar in urednik Mengšana g. Edvard Vrtačnik.

Tokratno veselo druženje je potekalo sredi narave, na  jasi v gozdičku. Prostor sta nam ponudila Brigita Hernjavec in Damjan Žugelj, za kar se jima iskreno zahvaljujemo, saj je tudi prijetno okolje dogajanja prispevalo k spontanem in veselem razpoloženju vseh udeležencev. Na prizorišču dogajanja, ki smo ga člani TD v glavnem pripravili že 2 dni prej, smo poleg klopi, ki so nam jih tudi letos posodili prijazni, Loški gasilci, za kar se jim lepo zahvaljujemo, postavili še velik oder in del prostora prekrili z veliko ponjavo, da v primeru dežja, vreme ne bi preprečilo našega druženja.

Kmalu po 13. uri, so pričeli prihajati prvi udeleženci in bilo nas je vse več in več. Vse prišleke sta ob prihodu, ob stojnici TD, pozdravila Špela in Janez  z dobrodošlico; aperitivom in raznovrstnim domačim pecivom, ki so ga prinesli nekatere vaščanke in vaščani. Predsednik TD, Martin Einsiedler je pozdravil vse prisotne in jih povabil na golaž, katerega je tudi letos odlično pripravil kulinarični mojster Martin Skopec, lonca na koncu še pomiti ni bilo treba, so ga nekateri s kruhom do čistega pomazali. Ob njem je na žaru »dirigiral« Tone Burger in tudi letos se je izkazalo, da sta uigran duet.

Tone Vidrgar je v imenu obeh organizacij, izrazil dobrodošlico vsem prisotnim in se jim zahvalil za udeležbo, še posebej gostom: županu, podžupanu in uredniku našega, občinskega glasila. V nadaljevanju je udeležence srečanja seznanil z glavnimi aktivnostmi TD in prizadevanji VO, za prijazno in varno Dobeno, krajanom in obiskovalcem. Posebej je pozdravil vse mlade in novo priseljene družine ter jih pozval naj se aktivno pridružijo naši skupnosti, za lažje doseganje, skupnih ciljev. Svoj nagovor je «ožlahtnil« z recitacijo pesmi Dobeno, ki jo je napisala domačinka Frančiška Hunjet.

1/5





Veselo druženje, ki se ga je letos skupno udeležilo preko 120 udeležencev, so s svojim harmonikarskim nastopom, popestrili vaški godci; Primož, Ivan in Andrej, nekateri prisotni so uigranim zvokom harmonike dodali še svoje glasove in veselo rajanje se je nadaljevalo do zgodnjih jutranjih ur.

 

 Besedilov in foto: T.V.

Oglejte si tudi