Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Starodobniki so se uspešno predstavili

V aprilski številki glasila smo vas povabili na slikovit dogodek, ki se je odvil 29. aprila in ki je privabil številne obiskovalce, ljubitelje starodobnih vozil. Ti so si poslednjo aprilsko soboto dejansko lahko ogledali širok nabor starodobnikov različnih oblik, barv in velikosti, ki so zasedli parkirna mesta pred Športno dvorano v Mengšu.

Dogodek, ki ga je pripravil Klub starodobnih vozil Soteska, ki je v lanskem letu praznoval 20. obletnico delovanja, v sodelovanju z Občino Mengeš in Avto-moto društvom Mengeš, se je odvil v več fazah. Začeli so v Soteski, od koder so se lastniki edinstvenih vozil odpeljali do vse bolj poznanega Eco Resorta v Stranjah. Tam pa se je dogodek šele dejansko začel. Pot jih je nato zanesla proti Mengšu, kjer je pravzaprav odvilo središčno srečanje – tam so si obiskovalci namreč lahko pogledali lepotce, parkirane pred Športno dvorano, se pozanimali glede nege in skrbi za takšna edinstvena vozila, se pomenkovali z lastniki ter si nedvomno zapisali nekaj novih želja.

Da pa bi dogodek ne temeljil le na ogledu, so bila podeljena tudi posebna priznanja, podelili so se tudi pokali, manjkalo pa ni niti sproščeno druženje ob jedači in pijači. Vsi sodelujoči oziroma udeleženci prireditve so bili povabljeni tudi k sodelovanju v družabnih igrah, ki so vnesle še dodaten element razgibanosti. In čeprav bi se srečanje starodobnih vozil odvilo v vsakem vremenu, lastnikom starodobnih jeklenih konjičkov (in seveda tudi obiskovalcem) glede tega ni bilo treba skrbeti. Sobota je bila namreč tako čudovito sončna, da so v njej lahko pristno uživali tudi lastniki tistih vozil 'zgoraj brez', torej s spuščeno streho.

Za glasbeni vložek so poskrbeli veterani Mengeške godbe.

Oglejte si tudi