Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Pasji iztrebki, nezaželeni odpadki na otroških igriščih, rekreativnih in sprehajalnih površinah

V skupni čistilni akciji ter v poročilih društvenih čistilnih akcij so bili med nepravilno odloženimi odpadki večkrat izpostavljeni tudi pasji iztrebki. Posamezniki in društva opozarjajo, da je veliko pasjih iztrebkov neposredno na rekreativnih in sprehajalnih poteh, več pa tudi v neposredni bližini otroških igrišč in športnih parkov.
Tudi v Občini Mengeš število psov v gospodinjstvih iz leta v leto narašča. Skladno s tem občina vsako leto zagotovi dodatna koše za pasje iztrebke, nameščeni so na najbolj obiskanih lokacijah in sprehajalnih poteh, tako ob vstopu v Športni park Mengeš, Športni park Topole in Športni park Loka, na vstopnih točkah na Mengeško kočo, na Rašico, v drevored Lipce, na razbremenilniku in drugje. V letu 2017 se bo s koši za pasje iztrebke opremilo še območje Dobena.
Odpadki v koših za pasje iztrebke se praznijo enkrat tedensko. Hkrati se v koše namestijo tudi vrečke za pobiranje. na Občini Mengeš se zavedajo, da vrečk včasih hitro zmanjka, vse je odvisno od števila štirinožnih prijateljev in njihovih potreb ter vestnih lastnikov, ki imajo svoje vrečke s seboj.

Hvala vsem, ki pobirate pasje iztrebke in jih odlagate v koše ter s tem zagotavljate urejeno in čisto okolje, primerno za otroške igre in rekreacijo. Vsem drugim pa povabilo, da se nam pridružite, saj so pasji iztrebki v neposredni bližini otrok ali na športnih rekvizitih prav gotovo nezaželeni in nepravilno odložen odpadek.

Besedilo in foto: Tina Drolc

 

 

Oglejte si tudi