Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Zvoki pomladi s harmoniko, orglicami in citrami

Po kar predolgem obdobju prekinjenih aktivnosti, zaradi korona krize, je bil še kako dobrodošel koncert glasbenih sekcij Kulturnega društva Mihaelov sejem. Občinstvo je bilo navdušeno, aplavzi pa najlepša nagrada glasbenikom.
Prebujanje narave, ki z nežnimi raznobarvnimi cvetovi olepša naše okolje, vzbuja dobro voljo in razpoloženje, so sredi aprila, v Župnijskem domu Sv. Mihaela v Mengšu, še dodatno popestrile glasbene skupine Kulturnega društva Mihaelov sejem.

Obiskovalci, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano, so skupaj z Harmonikarskim orkestrom, vodi ga Robert Stopar, Sejmarji in mentorjem Marjanom Urbanija ter tudi z mengeškimi pritrkovalci, doživeli še glasbeno pomladno prebujenje.

Niso pa slišali le instrumentalnih skladb, saj so navdušeno zaploskali vokalnim solistom harmonikarskega orkestra Nuši Jelen, Jerneju Kušarju in Robertu Stoparju. Seveda pa je srca in duše pobožal še žametni glas člana Sejmarjev, Hervina Jakončiča.

Da je bila glasbena bera koncerta Zvoki pomladi resnično vrhunska, sta pripomogla še dva odlična glasbenika, orgličar Miro Božič ter citrar Tomaž Plahutnik.

Povezovalka Barbara Božič je koncert zaključila z besedami »Naj vas harmonija spremlja v dneh, ki prihajajo, pa naj pada dež ali sije sonce, ko se odpremo harmoniji, v nas vedno sije sonce«.

Besedilo in foto: KD Mihaelov sejem

Oglejte si tudi