Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

»ah, TE ORGLICE«

Osrednji slovenski orgličarski dogodek se tradicionalno odvija zadnjo soboto v februarju in tako je na Slovenski dan orglic 24. februarja potekal že 25. mednarodni festival ustnih harmonik »ah, TE ORGLICE«.

Z mednarodnim festivalom ustnih harmonik »ah, TE ORGLICE« želijo organizatorji orglice/ustne harmonike približati čim širšemu občinstvu in predstaviti tako znane, že uveljavljene, kakor tudi manj znane in neznane izvajalce, dvigniti raven igranja in povezati orgličarje in skupine iz Slovenije in iz tujine.

Festival pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območna izpostava Trebnje, v sodelovanju z JSKD RS in Zvezo kulturnih društev Trebnje ter ob finančni podpori Občine Mokronog - Trebelno in pokroviteljev.

Obiskovalci so uživali v zvenu orglic, ki so zazvenele v različnih glasbenih zvrsteh – od bluesa, countryja in klasike do narodnozabavnih melodij.

Sočasno z večernim dogajanjem v Mokronogu se je odvijala tudi premiera spletnega koncerta, na katerem je zaigralo 19 solistov in skupin iz Slovenije, Nemčije, Finske, Rusije in Kolumbije.

Na večernem koncertu se je predstavilo 22 solistov in skupin.

Seveda so tudi tokrat na sicer jubilejnem festivalu Sejmarji Marjan Urbanija, Hervin Jakončič in Rok Urbanija dodali svoj glasbeni prispevek.

                                                                                                                   

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje in M. Repnik

                                                                                                                                                    

 

Oglejte si tudi