Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Uspehi Tomaža Fartka v barmanstvu

V začetku meseca, natančneje 2. februarja je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču na 11. Mednarodnem strokovnem sejmu okusov potekalo 26. Državno prvenstvo v mešanju barskih pijač, v pripravi brezalkoholnih koktajlov, ki ga je organiziralo Društvo barmanov Slovenije.

 

Tekmovanja se je udeležilo 17 barmanov in barmank iz celotne Slovenije. Med njimi sta se udeležila tudi brata Fartek iz Mengša, starejši brat Tomaž Fartek in mlajši brat Jožef Fartek.

 

Za tekmovanje je bilo potrebnih kar nekaj priprav. Profesionalno mešanje na takšnem tekmovanju je zelo pomembno, saj se ocenjuje tako strokovnost priprave koktajla, kot tudi izgled koktajla, aromatičnost sestavin in najpomembneje seveda je okus koktajla.

 

Izmed 17 udeležencev v prvem krogu priprave koktajlov se je Tomaž Fartek uvrstil v finale, kjer so se šest najboljših barmanov tega tekmovanja še enkrat pomerili med seboj. Tomaž je po skupnem seštevku in oceni prejel nagrado za 3. mesto in s tem postal 3. najboljši barman v Sloveniji (v kategoriji priprave brezalkoholnega koktajla).

 

Brata Fartek sta za to tekmovanje pripravila posebno izvirna koktajla:

 

Tomaž je za pripravo koktajla z imenom "Summer Edition 2017" uporabil mango pire, pire pasijonke, ananasov sirup, limetin sok, ananas sok in v sestavine dodal še gazirano mineralno vodo, ki je bila tokrat na tem tekmovanju obvezna sestavina vsakega koktajla. Vse sestavine so pričarale izjemen in poln sadni okus, kar je pripomoglo k odlični uvrstitvi. Prav tako zelo zanimiv kozarec, ki ga je uporabil in zanimiva dekoracija, vse skupaj na posebni deski, kar je vse skupaj izgledalo zelo perfektno in izvirno in tako prepričalo tudi strokovno komisijo, ki je ocenjevala.

 

Jožef je za pripravo svojega koktajla z imenom "Zadnji ples" posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški, uporabil sirup rdeče grenivke, sirup hibiskusa, pire pasijonke, limetin sok, sok črnega ribeza in obvezno sestavino gazirano mineralno vodo. Končni izdelek koktajla, z odličnimi sestavinami v posebno lepem kozarcu na podstavku in izvirno lepo dekoracijo je navdušil prav vse obiskovalce.

 

Ponosni smo na tako uspešna brata Fartek.

Besedilo in foto: Sabrina Fartek

Oglejte si tudi