Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Mešani pevski zbor Svoboda Mengeš blestel v Lukovici

Tudi letos smo v mesec marec vstopili ob glasbeni spremljavi. V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici je namreč vnovič potekala območna revija pevskih zborov in malih pevskih skupin, ki jo je zopet organiziral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Domžale. Tudi letos se je na dogodek prijavilo več nastopajočih, zato je bilo srečanje razdeljeno na dva večera, da so skupine lahko resnično pokazale svoje mojstrske pevske veščine in zmožnosti.

V prvem delu dogodka, ki se je odvil 8. marca, so med drugim nastopili tudi člani Mešanega pevskega zbora Svoboda Mengeš, ki zadnja leta delujejo in ustvarjajo pod dirigentsko taktirko Uršule Jašovec. Na tokratni reviji je mengeški zbor nastopil v družbi še devetih pevskih zborov in malih pevskih skupin, kjer se je ponovno izkazal. Kot narekujejo pravila, je mengeški zbor tudi letos pripravil repertoar treh pesmi – ljudsko, sodobno in še eno priredbo, s katerimi pa ni le požel pozitivnih odzivov, temveč je resnično navdušil vse udeležence dogodka ter presegel marsikatera že tako visoka pričakovanja.

Mengšani pa s svojim dodelanim nastopom niso navdušili le svojih »tekmecev«, temveč jih je pohvalil tudi strokovni spremljevalec, ki na vsaki tovrstni reviji poskrbi, da nastopajoči prejmejo tudi ustrezno (strokovno) oceno, na kateri lahko potem tudi gradijo oziroma krepijo svoje pevske sposobnosti. Letos je to vlogo prevzel Matej Penko, ki je še posebej izpostavil in pohvalil prav Mešani pevski zbor Svoboda Mengeš, ki je pod izvrstno zborovodjo pripravil resnično izjemen nabor pesmi. Te so člani zbora seveda tudi čudovito izvedli.

Vse zbore, selektorja, strokovnega spremljevalca ter nasploh vse, zbrane v dvorani, je nagovorila, pozdravila in tudi pohvalila sama lukoviška županja, magistra Olga Vrankar, pridružila pa se ji je tudi vodja Območne izpostave JSKD Domžale, Klavdija Gregorin Štiftar. Verjamem, da tudi omenjeni posameznici nista ostali ravnodušni ob zvokih in glasbenih ritmih, ki so jih na odru ustvarjali pevke in pevci, tudi tisti mengeških korenin.

Mešanemu pevskemu zboru Svoboda Mengeš za čudovito izvedbo izbranih pesmi iskreno čestitamo in voščimo obilo sorodnih uspehov.

Besedilo in foto: Barbara Kopač

Oglejte si tudi