Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Likovna delavnica za otroke v izvedbi Likovnega društva Mengeš

Likovno društvo Mengeš je v svoj letni delovni načrt umestilo tudi likovno delavnico za otroke. Likovna delavnica je bila izvedena 6.4.2023  v prostorih Likovnega društva Mengeš na Slovenski cesti 32 v Mengšu. 

Namen delavnice je bil, da otroci v majhni skupini z individualnim pristopom razvijajo lastno likovno govorico ter ob tem spoznajo nove likovne tehnike in načine izražanja.

Na tej delavnici so otroci spoznali tehniko slikanja na steklo ter posebno tehniko slikanja na platno z akrilnimi barvami. Delavnica je bila brezplačna in tudi materiale za ustvarjanje je priskrbelo likovno društvo.  Edino, kar so otroci prinesli s seboj, je bila dobra volja in želja po ustvarjanju. Tečaj je smiselna nadgradnja likovnega pouka v šoli za vsakogar, ki ima željo po likovnem izražanju, kar so otroci, ki so se udeležili tega tečaja, vsekakor imeli. V skoraj treh polnih urah ustvarjanja si niso vzeli niti malo časa za predah.

Nastala so poslikana stekla, kozarčki  in platna. Svoje izdelke so otroci s ponosom odnesli domov. Najmlajši sedemletni udeleženec se je ob odhodu domov še enkrat obrnil k mentoricama in s sijočim obrazom rekel: »Fajn je bilo«. »Fajn« je bilo vsem nam, ki smo se tisto popoldne družili  v ustvarjalnem in sproščenem vzdušju.  

Mentorici: Estela Podgoršek in Emanuela Rodica 

 

Besedilo in foto: Estela Podgoršek

 

Oglejte si tudi