Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Ex tempore Grožnjan 2023 v hrvaški Istri 

Od 21. do 24. septembra 2023 je potekal 29. umetniško kulturni dogodek Ex tempore Grožnjan 2023. Leta 1994 ga je zasnovala italijanska unija in Narodna univerza v Trstu v sodelovanju z lokalno skupnostjo Italijanov in Občine Grožnjan.

Grožnjan je majhen umetniški kraj z ozkimi uličicami, kamnitimi hiškami z galerijami in prodajalnicami ročno izdelanih spominkov. 

Vsako leto se tam zberejo številni domači in tuji slikarji. 

Na kulturnem dogodku smo sodelovale tudi likovnice iz Mengša in Likovnega društva, ki je postal že kar naša tradicija, saj se ga radi udeležujemo že 16 let.

Leonida Goropevšeķ je na ogled postavila svoje slikarsko delo v mešani tehniki -diptih "Kokoški", Helena Testen diptih slika »Oljka radosti« diptih v akrilni tehniki in

Irena Gorenc je naslikala delo v akrilni tehniki z naslovom "Grožnjan v prihodnosti".    

Hoditi po starih tlakovcih občudovati različna umetniška dela je prav poseben čar, saj ti poleg lepe prireditve, z razstavami lokalnih društev, degustacijami njihovih okoliških znanih vin, dobre hrane, glasbenih vložkov Grožnjan nudi še prekrasen razgled na dolino reke Mirne in te tako popelje v prijeten nostalgičen občutek ter na čudovit izlet. 

 

Besedilo in foto: Helena Testen

Oglejte si tudi