Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Brata Fartek ponovno osvojila lovoriko pri mešanju koktajlov

Na Mednarodnem tekmovanju na Pokalu Argonavtskih dnevov na Vrhniki, dne 23. junija 2016, naša barmana Tomaž Fartek in Jožef Fartek osvojila nagradi za najboljše strokovno delo in naj inovacijo za pripravo koktajlov.
Na vroč poletni dan v četrtek 24. junija 2016, je na Vrhniki, pri hotelu Mantova potekalo Mednarodno tekmovanje barmanov, ki ga je organiziralo Društvo barmanov Slovenije. 18. Festival v pripravi mešanih barskih pijač za Pokal Argonavtskih dnevov 2016, se je udeležilo nekaj predstavnikov iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Srbije.
Tekmovanje je potekalo na letnem vrtu pri hotelu Mantova na Vrhniki, kjer je delo barmana in samo predstavitev ocenjevalo občinstvo. V ozadju, pa je bila strokovna komisija, kjer so ocenjevali okus, aromo in izgled posameznih koktajlov. Po zaključenem tekmovanju, ki je potekalo celo popoldne do poznih večernih ur in končanem ocenjevanju tekmovalec so vsem barmanom podelili tudi priznanja za udeležbo in pokale.

Brata Fartek, profesionalna barmana Tomaž Fartek in Jožef Fartek sta za svoj izvsten nastop z mešanjem koktajlov in prezentacijo osvojila nagradi za najboljše strokovno delo in naj inovacijo za pripravo koktajlov.

Besedilo in foto: Sabrina Fartek

Oglejte si tudi