Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

24. Sejem: pričakovanja ponovno presežena

Letošnji tradicionalni sejemski dogodek je organiziran že 24. leto zapored in pod okriljem domačinov: Kulturnega društva Mihaelov sejem in podjetja Toma prireditve.
Poleg bogate ponudbe na stojnicah ob Kulturnem domu in drevoredu je za letošnji sejem vsekakor izpostaviti pester in bogat glasbeni program ki je potekal pod velikim šotorom in seveda čudovito vreme, ki je prispevalo k obilnemu številu obiskovalcev.

Sicer pa so za uvod v sejem in petkov večerni žur poskrbeli  Kerlci, Fossily band, DJ Dady in Učiteljice.

V spremljevalnem programu za najmlajše so navdušili Mini Planica, čarovnik Grega in seveda konjička – ponija s katerima so se otroci lahko vozili s kočijo ali ju zajahali. 

Nenazadnje, najmlajši so se lahko preizkusili v kuharskih spretnostih, na voljo so jim bili tudi glasbeni instrumenti kot tudi preizkus že kar akrobatskih spretnosti.

Zelo dobro so bile obiskani rokodelske delavnice in prikaz ročnih spretnosti, ki se še vedno ohranjajo z roda v rod: pletenje košar, umetnostno kovaštvo, rezbarstvo, obdelava lesa, kvačkanje, pletenje kit, izdelava cekarjev in slamnikov ter izdelki iz lecta.

Tokrat so obiskovalci lahko prisluhnili  še zvokom lajne in si ogledali izdelke Likovnega društva Mengeš.

Sicer pa je v skladu z napovedanim programom potekalo zanimivo in pohvale vredno doganjanje, saj so se po slavnostnemu odprtju sejma in nagovoru podžupana občine Mengeš, gospoda Boga Ropotarja, predstavili mladi glasbeni upi in talenti, godalni orkester Glasbene šole Mengeš, otroška folklorna skupina, učenci diatonične harmonike in kar nekaj mladih narodno zabavnih ansamblov.

V vlečenju vrvi se so pomerila društva iz domače in nekaj sosednjih občin, tokrat prehodni pokal ni ostal v Mengšu. Zaplesale so folklorne skupine iz Trzina, Grobelj, Lukovice in FS Svoboda Mengeš.

Po srečanju godb, ki ga je pripravila Območna izpostava sklada za ljubiteljsko kulturo Domžale, so

za zabavo in ples, do zgodnjega jutra, skrbeli Veseli svatje in Biseri.

Nedeljsko jutro se je na sejemskem prostoru začelo s Sv. Mašo, na kateri je bilo udeležena tudi stotnija gasilcev, nato so navdušili Kvartopirci, za njimi pa še Fantje izpod Lisce, harmonikarji Kluba Stopar, ogličarska skupina Sejmarji in Harmonikarski orkester, ansambel Jerneja Kolarja ter Kvintet Dori.

Izjemen odziv publike je bil deležen tokratni rock koncert Mengeške godbe, zaključek 24. sejma pa so lepo zaokrožili Veseli Begunjčani.

Besedilo in foto: Matjaž Repnik

Oglejte si tudi