Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zdravstveni dom Domžale sprošča ukrepe za odrasle paciente

V ponedeljek, 4. maja 2020, je Zdravstveni dom Domžale pričel s sproščanjem ukrepov za odrasle paciente, ki bodo po prehodnem naročanju obravnavani pri svojem osebnem zdravniku. Obravnava otrok ostaja zaenkrat nespremenjena. Posebej opozarjajo, da v Zdravstveni dom Domžale ne hodite nenaročeni, ampak se vedno najprej po telefonu obrnite na svojega osebnega zdravnika, ki delujejo po ustaljenem urniku. Ob sobotah, nedeljah in praznikih za nujne preglede pokličite na telefonsko številko 01 72 45 211. Ob življenj a ogrožajočih stanjih pokličite številko 112.

Opozarjajo še na pomembne informacije pred obiskom v ambulanti:

  • preprečujete tesne stike v čakalnicah, zato pridite v čakalnico največ 5 min pred naročenim terminom;
  • obravnavajo manjše število pacientov, saj le tako lahko preprečijo oseben stik in s tem širjenje okužbe;
  • obvezno je telefonsko naročanje, saj se potencialne bolnike v koronavirusom drugače obravnava;
  • pred obiskom osebnega zdravnika preberite in izpolnite vprašalnik, ki je objavljen na spletni strani Zdravstvenega doma Domžale in v koliko ste na enega od vprašanj odgovorili pozitivno se pred obravnavo najprej posvetujete z osebnim zdravnikom oziroma ambulanto po telefonu;
  • priporočajo, da se za vse storitve, ki se lahko pravijo brez pregleda, še naprej se v čim večji meri poslužujte telefonskih posvetov in spletne pošte.

 

V času epidemije je bil dostop do storitev v Zdravstvenem domu Domžale omejen, zato pričakujejo, da se bo ob sproščanju ukrepov pojavila večja potreba po obravnavah v vseh dejavnostih. Vse paciente zato prosijo za potrpežljivost in razumevanje, če zaradi številnih klicev ne boste uspeli takoj vzpostaviti stika z želeno ambulanto. 

V izogib pogostemu klicanju prosijo, da pokličete samo enkrat in po koncu sporočila odzivnika s pritiskom na številko 1 označite, da želite povratni klic in čim prej vas bodo poklicali nazaj. 

 

Besedilo: Tina Drolc, povzeto po spletni strani Zdravstvenega doma Domžale

 

Oglejte si tudi