Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Osnovna šola Mengeš najbolj grinastična šola 2019

Na natečaju Javnega komunalnega podjetja Prodnik, ki ga je pripravil prijazni vesoljček Grini, so bili najbolj uspešni učenci Osnovne šole Mengeš in tako osvojili naziv najbolj grinastična šola 2019. Pokal je otrokom izročil Grini in se vsem zahvalil za poslane prispevke, samo z Osnovne šole Mengeš jih je prejel 170. Vsi prispevki, posebej na teme o ločevanja odpadkov, ponovne uporabe in pomenu vode, so zbrani v Grinijev časniku, ki ga krasi naslovnica 2.b Osnovne šole Mengeš. Čestitke učenkam in učencem ter seveda zavala učiteljicam in učiteljem za vso spodbudo.
V Javnem komunalnem podjetju Prodnik veliko pozornosti namenjajo ozaveščanju najmlajših, saj otroci skrb za okolje ponotranjijo. Za otroke vsako leto pripravijo posebno nagrado ali natečaj, v letu 2019 je bil natečaj namenjen otrokom drugih in tretjih razredov.

 

Maskota Javnega komunalnega podjetja Prodnik, prijazni vesoljček Grini, je vse učenke in učence drugih in tretjih razredov osnovnih šol povabil k pripravi Grinijeve časnika, tako za pripravo naslovnice kot prispevkov na teme o ločevanja odpadkov, ponovne uporabe in pomenu vode. S tem prijazni vesoljček Grini spodbuja učenke in učence, da razmišljajo o vplivu ravnanja ljudi na okolje.

Zmagovalka letošnjega natečaja je Osnovna šola Mengeš. Učenke in učenci šole so poslali več kot 170 zanimivih in vsebinsko močnih izdelkov, za naslovnico časopisa pa je bil izbran prav predlog 2.b. S tem si je Osnovna šola Mengeš prislužila pokal za najbolj grinastično šolo 2019, ki jim ga je med svojim obiskom izročila maskota Grini. 

Besedilo: Tina Drolc

Vir: JKP Prodnik

Foto: Miha Ulčar in JKP Prodnik

Oglejte si tudi