Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Vandali na delu

V zadnjem času smo zaznali povečan vandalizem na javnih objektih in javnih površinah v lasti in upravljanju Občine Medvode ter naših javnih zavodov. Neznani storilci so se lotili nove Tržnice Medvode in uničili pitnik, kuhinjsko armaturo, že prvi vikend po prižigu prazničnih luči pa je bila deloma uničena napeljava, zato nekatere luči do ponedeljka niso delovale. S poskusi vloma so se srečali tudi na drsališču, kjer so neznani storilci skušali vlomiti v gostinski del kar dve zaporedni noči. Na Bonovcu se je nekdo odločil posegati v električno napeljavo na javni razsvetljavi, zaradi česar v zadnjem času ta ne deluje pravilno. Prav tako so bile na Bonovcu podrte table na novi trim stezi in izveden poskus vloma v kontejner. Vse pogosteje se srečujemo tudi z uničenimi prometnimi znaki, klopmi in ogledali. Vandale, ki so pografitirali obnovljeno železniško postajo v Medvodah pa obveščamo, da je za umetniško izražanje na voljo del podhoda za pešce pod krožiščem »Na klancu«.

Zaskrbljeni smo nad množico pojavov neodgovorne uporabe in uničevanja javnih površin. Gradnja in vzdrževanje je namreč financirano iz javnih proračunskih sredstev vseh občanov, brezobzirno uničevanje pa predstavlja zmanjšanje uporabne dobe novih objektov in dodatne stroške, ki bremenijo proračun. Namesto, da bi vlagali v nova igrišča in javne površine, smo prisiljeni sredstva namenjati popravilom.

Vse občane pozivamo, da javne površine uporabljate skrbno in v tiste namene, za katere so bile zgrajene. Verjamemo, da lepa beseda lepo mesto najde in da s prijaznim opozorilom drug drugega lahko naučimo skrbnega ravnanja z našo skupno lastnino. Če opazite povzročitelje poškodb, vas prosimo, da o tem obvestite policijo. Vandale pa prosimo, da svojo energijo usmerijo v druge bolj koristne namene.

Varujmo naše mesto, da bo prijetno za bivanje in prijazno obiskovalcem!

Oglejte si tudi