Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Vabljeni na Tržnico Medvode

Danes dopoldan smo začeli s prodajo na novi medvoški tržnici. Tržnica Medvode leži ob Medvoški cesti med novim parkom in večnamensko ploščadjo. Po uradnem odprtju investicije, ki je potekalo julija ob letošnjem občinskem prazniku, smo za začetek prodaje čakali še na uporabno dovoljenje, ki je bilo izdano v tem tednu. 

Na tržnici je 26 mest za prodajalce na prodajnih mizah, 3 prodajna mesta za prodajo iz vozil in 6 zaprtih prodajnih omar. Tržnica ima poletni in zimski obratovalni čas. Poletni obratovalni čas je od 1. 4. do 31. 10. Med poletnim obratovalnim časom tržnica obratuje vsak dan, razen nedelje in praznikov, in sicer:
– ob delavnikih med 7.00 in 15.00 uro,
– ob sobotah med 6.30 in 13.00 uro.

Zimski obratovalni čas je od 1. 11. do 31. 3. Med zimskim obratovalnim časom tržnica obratuje vsak dan, razen nedelje in praznikov, in sicer:
– ob delavnikih med 7.00 in 14.00 uro,
– ob sobotah med 7.00 in 13.00 uro.

Ob nedeljah želimo prostor ponuditi občanom in različnih interesnim skupinam za organizacijo izmenjevalnic dobrin, prodajo starin in zbirateljske opreme (t.i. bolšji sejem) in podobnih dogodkov. Tako že sedaj vabljeni, da se v nedeljo, 1. decembra, udeležite prodaje rabljene zimske opreme (smučarska oprema, ipd.). V začetku prodaje bo največ ponudbe na tradicionalna prodajna dneva, ob sredah in sobotah. Želimo si, da bi prodajalci svoje izdelke ponujali tudi druge dni. Prednost pri prodaji blaga imajo kmetovalci in drugi posamezniki s stalnim prebivališčem in z lastnimi ali najetimi kmetijskimi zemljišči v občini Medvode. Pri prodaji morajo prodajalci upoštevati Tržni red.

Na Tržnici Medvode je danes zaplapolala tudi največja medvoška zastava, ki odslej vabi obiskovalce k nakupovanju, druženju v parku ali na prireditve, ki se bodo odvijale na prireditveni ploščadi. Že novembra bo dogajanje popestrilo montažno drsališče. Na tržnici bo v kratkem odprt tudi gostinski objekt lokalnega ponudnika. 

Na tržnici je možna prodaja iz šestih novih prodajnih omar
Pokrite stojnice oziroma prodajne omare smo kupili v okviru projekta Oživitev tržnic na območju LAS. Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas ter je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada: Evropa investira v podeželje. Na novi tržnici omogočamo prodajo večjemu številu lokalnih pridelovalcev ali ponudnikov domačih pridelkov in izdelkov. S tem si želimo krepitev zavesti občanov o dodani vrednosti domačih pridelkov in izdelkov ter izboljšanje znanja o pomenu lokalno pridelane hrane. 
Na tržnici in drugih tržnih površinah uporaba plastičnih vrečk ni dovoljena 
Vsi prodajalci so brezplačno prejeli 100 % biorazgradljive vrečke za enkratno uporabo, možen pa bo tudi nakup vrečk iz blaga za večkratno uporabo z logotipom Tržnice Medvode. Poleg omenjenih vrečk so za nakupe primerne tudi druge vrečke za večkratno uporabo oziroma cekarji ali košare. Z umikom navadnih plastičnih vrečk s tržnice želimo narediti naše okolje še bolj zeleno ter prispevati k trajnemu zmanjšanju uporabe plastičnih nosilnih vrečk, obenem pa kupcem ponuditi trajnostno alternativo.

Upravljalec Tržnice Medvode je Režijski obrat Občine Medvode. Vsi zainteresirani prodajalci jih lahko kontaktirate na obcina@medvode.si ali 01 361 95 10. 

Oglejte si tudi