Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

V Žejah zgradili komunalno infrastrukturo

V Žejah smo v zadnjem letu izvedli dober milijon evrov vredno investicijo gradnje komunalne infrastrukture. S tem smo zaključili komunalno opremljanje tega dela naselja Zbilje, ki smo ga začeli leta 2019 z izgradnjo glavnih komunalnih vodov na relaciji krožišče Zbilje – Žeje – obrtna cona.

V sklopu projekta Izgradnja sekundarne kanalizacije, plinovoda ter obnova vodovoda v naselju Zbilje- Žeje - II. faza smo po ulicah zgradili 1.500 metrov fekalne kanalizacije s črpališčem. Hkrati smo obnovili vodovod v dolžini 1.200 metrov. V sklopu obnove javnega vodovoda so se obnovili tudi hišni priključki do posameznih objektov. Sočasno so ponudniki zgradili tudi ostalo komunalno infrastrukturo: elektro omrežje, optiko in KTV.
Dela je izvajalo podjetje HNG d.o.o., ki je bilo izbrano s postopkom javnega naročanja. Vsem krajanom in udeležencem v prometu se zahvaljujemo za razumevanje v času gradnje.

Sledi postopek pridobivanja uporabnega dovoljenja. Ko bo to pridobljeno, bodo lastniki objektov prejeli odmere komunalnih prispevkov in projekte hišnih priključkov s katerimi bodo v sodelovanju z javnim podjetjem VOKA Snaga lahko izvedli priklope na kanalizacijo. 
Nadaljujemo z gradnjo kanalizacije po občini
Na Občini Medvode pa že intenzivno pripravljamo naslednje projekte gradnje fekalne kanalizacije. Za območje krajevne skupnosti Senica smo pretekli teden prejeli gradbeno dovoljenje za gradnjo komunalne infrastrukture. V kratkem, takoj ko bo gradbeno dovoljenje postalo pravnomočno, bomo vložili kandidaturo za sofinanciranje gradnje z evropskimi sredstvi in sicer bomo kandidirali na Javnem razpisu za dodelitev sredstev na ukrepu: Zeleni prehod – Komponenta Čisto in varno okolje, podukrep: Izboljšanje ukrepov na področju ravnanja z vodo in okoljske infrastrukture (C1 K3), Operacija: »Investicije v sisteme odvajanja in čiščenja odpadne vode, ki ležijo na manjših aglomeracijh od 2.000 PE«. 

Nadaljujemo tudi v krajevni skupnosti Zbilje, v delu, kjer kanalizacija še ni zgrajena. Idejni projekt je izdelan, v kratkem pa začnemo z zbiranjem služnostnih pogodb. Enako je idejni projekt izdelan tudi za naselje Smlednik, za naselji Valburga in Hraše pa sta idejna projekta v zaključni fazi. Ko bo kanalizacija zgrajena v gosteje naseljenih krajih naše občine, bomo nadaljevali v preostalih naseljih, kjer je še predvidena gradnja kanalizacije.

Oglejte si tudi