Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

V medvoških šolah 170 prvošolcev

Prag medvoških osnovnih šol je danes prvič prestopilo 170 prvošolcev. Po dva oddelka 1. razreda so sprejeli v OŠ Preska, Pirniče, Medvode in Simona Jenka Smlednik, po en oddelek pa podružnični osnovni šoli Sora in Topol. Učitelji in učenci osnovnih šol so novim učencem pripravili prijetne sprejeme s petjem, plesom in igro, otroke in starše pa je v vseh šolah nagovoril tudi župan Nejc Smole. Razredom je razdelil športne pripomočke in knjige ter učencem zaželel čimbolj uspešno osvajanje znanja in gradnjo povezanih razrednih skupnosti. V šolskem letu 2019/2020 bo naše osnovne šole skupaj obiskovalo 1.581 učencev (OŠ Medvode - 387 učencev, OŠ Pirniče - 298 učencev, OŠ Preska - 464 učencev, POŠ Sora - 92 učencev, POŠ Topol - 38 učencev, OŠ Simona Jenka Smlednik - 302 učenca). 

Zaposleni v osnovnih šolah in Občini so med poletnimi počitnicami poskrbeli, da bo čas preživet v šolah še bolj prijeten. V OŠ Medvode so ob zaključku lanskega šolskega leta uradno odprli novo šolsko športno igrišče, za katerega so v poletnih mesecih kupili tudi novo kosilnico. Prebelili in na novo so opremili tri učilnice ter obnovili igrala na otroškem igrišču. Uredili so tudi dva nova kabineta za učitelje in delo z učenci s posebnimi potrebami ter prilagodili opremo za invalidnega učenca. Učenci bodo imeli boljše pogoje tudi v telovadnici, saj je Javni zavod Sotočje Medovde poleti izvedel celovito sanacijo razsvetljave v Športni dvorani Medvode. V OŠ Pirniče so iz dveh manjših kabinetov ustvarili nov prostor, predelali nekaj zunanjih sten in nakupili novo računalniško opremo. Poleti so odpravili tudi nekaj težav na komunalni infrastrukturi.  V
OŠ Preska so največ investicij izvedli na podružničnih osnovnih šolah. V Sori so obnovili talne obloge v pritličju in prebelili prostore.  V POŠ Topol so namestili nova zunanja igrala, obnovili parket in druge tlake in zamenjali notranja vrata. V Preski so na novo opremili dve učilnici in namestili novo zunanje igralo. V OŠ Simona Jenka Smlednik so poleti uredili prostor za arhiv, kupili nekaj opreme in izvedli nekaj sanacijskih del. Priklopili so se na optično omrežje in vgradili dostopne WiFi točke ter kupili novo računalniško opremo. Aktivni so bil tudi v medvoškem vrtcu, kjer so pobelili enoti v Pirničah in Sori, načrtujejo pa tudi nakup novih pripomočkov v kuhinji. 

Oglejte si tudi