Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Usposabljanje VODNIK PO NARAVI

Usposabljanje je namenjamo posameznikom, ki bi želeli pridobiti znanje in veščine za kakovostno vodenje po naravi. Izobraževani program bo obsegal 45 ur, s poudarkom na praktičnemu delu na lokalnih mokriščih.

Program bo obsegal dva sklopa: prvi bo namenjen interpretaciji narave v smislu prepoznavanja narave in njene interpretacije, drugi sklop pa doživljajskemu vodenju skozi zgodbe in doživljajske igre.

Celotno usposabljanje bo potekalo v petih dvodnevnih srečanjih (ob petkih popoldne in sobotah) med aprilom in junijem 2019, z zaključnim srečanjem v septembru 2019. Prvo srečanje bo v petek, 12.4.2019, ob 16h v prostorih Občine Trzin.

Voditelja programa bosta dr. Gregor Torkar iz Pedagoške fakultete Ljubljana, izkušen interpretator narave in izvajalec okoljskega izobraževanja, ter Špela Kaplja iz Društva Terra Anima, izkušena pripovedovalka in doživljajska voditeljica po naravi.

Usposabljanje je del LAS projekta »Zgodbe naših mokrišč«. Udeležba je brezplačna, vendar je zaradi kakovosti izvedbe programa število mest omejeno.

Prijavo, s kratko obrazložitvijo, zakaj se na usposabljanje prijavljate ter kakšne dosedanje izkušnje z vodenjem skupin imate, pošljite do 5.4.2019 na e-naslov: zrsvn.oekr@zrsvn.si ali na naslov: Zavod RS za varstvo narave, OE Kranj, Planina 3, 4000 Kranj.

Oglejte si tudi