Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Ureditev cest in infrastrukture v Zbiljskem gaju

Po dolgih letih nedokončane gradnje infrastrukture v Zbiljskem gaju vas z veseljem obveščamo, da v naslednjih dneh začenjamo z zaključnimi deli na cestah v naselju. Kot je večini prebivalcem Zbiljskega gaja poznano, je zaradi stečajnega postopka prvotnega investitorja Mebles IMS d.o.o., ter nato njegovega naslednika Gradis Skupina G d.d., Občina Medvode preko sodnih postopkov in na koncu z odplačno pogodbo namesto razlastitve pridobila v last in upravljanje povezovalne ceste v naselju Zbiljski gaj, vaški trg in del pločnika ob glavni cesti. Da povezovalne ceste v naselju Zbiljski gaj postanejo javne je bil v prvi vrsti interes občanov, ki živijo v Zbiljskem gaju. Dosedanji lastniki cest le teh niso vzdrževali, stanovalci so večkrat naprošali Občino Medvode, da se vključi v reševanje problematike in pomaga urediti stanje. Občina Medvode gradbenih posegov na cesti ni smela izvrševati, saj za to ni imela soglasja lastnikov, je pa s soglasjem lastnikov plužila in posipala ceste v Zbiljskem gaju.
Občina Medvode bo po tem, ko smo v lanskem letu za slabih 50.000 EUR odkupili vse ceste in vaški trg v Zbiljskem gaju, pristopila še k sanaciji in dokončanju vseh cest v naselju. Obstoječe ceste v naselju Zbiljski gaj so deloma urejene, položena je nosilna plast asfalta, ter položena je meteorna kanalizacija z vtočnimi jaški. Na dveh krajših odsekih je obstoječe vozišče makadamsko, brez meteorne kanalizacije.

Obstoječi pokrovi in kape se bodo položili na novo glede na niveleto ceste, pokrovi revizijskih jaškov se bodo zamenjali skupaj z razbremenilnimi obroči, zgradila se bo manjkajoča meteorna kanalizacija, skupaj z vtočnimi jaški in povezavami. Na obstoječem sistemu meteorne kanalizacije se bodo dodatno vgradili še vtočni jaški. Prilagodili se bodo obstoječi uvozi na novo niveleto ceste. Na križiščih, kjer je obstoječ grobi asfalt v zelo slabem stanju, se bo le ta odstranil, ter na novo vgradila tamponska plast in grobi asfalt. Na koncu se bo vgradil še zaključni fini sloj asfalta.

Dela bo izvajalo podjetje KPL d.o.o., ki je bilo izbrano z javnim naročilom, pogodbena vrednost del pa znaša 165.972 EUR. Nadzor nad gradnjo bo izvajalo podjetje BIRO VERITAS d.o.o.
S pripravljalnimi deli za gradnjo bomo pričeli v četrtek 10. junija 2021.  Dela bodo trajala predvidoma do sredine julija 2021, od ponedeljka do sobote med 7:00 in 17:00. 
Udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje zapore in postavljene signalizacije ter navodil izvajalca. Obenem opozarjamo stanovalce, da bo v času del otežen oziroma občasno onemogočen dostop do parcel.

Oglejte si tudi