Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes zjutraj se je na Tradicionalnem slovenskem zajtrku otrokom v Vrtcu Medvode, Enota Ostržek, pridružil tudi župan Nejc Smole. V spremstvu vodstva vrtca je otroke opozoril na pomembnost uživanja zajtrka in zdrave slovenske hrane. Podžupan Ivo Rep se je Tradicionalnega slovenskega zajtrka udeležil v Osnovni šoli Medvode.
V okviru dneva slovenske hrane poteka projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk« (TSZ), v katerega so vključeni slovenski vrtci in osnovne šole z namenom, da pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva, ohranjanja čistega okolja v povezavi s pomenom zdrave in uravnotežene prehrane ter gibanja spoznajo že otroci - da skozi idejo o nujnosti zajtrkovanja spoznajo, da je potrebno biti pozoren, kakšno hrano jemo in posledično, da je lokalna hrana ustreznejši izbor.
Poleg ozaveščanja otrok in mladine o pomenu hrane iz bližine in njenih prednosti pred hrano, ki ima za seboj na stotine kilometrov, se letos na ta dan zahvaljujemo s sporočilom: “Hvala za naš super zajtrk!” Radi bi se zahvalili vsem našim kmetijam, kmetijskim in živilskim podjetjem ter zadrugam, ne samo za zajtrk, ampak za vso hrano. S svojim delom in vztrajanjem na zemlji nam mize bogato oblagajo in zagotavljajo poseljeno podeželje in poglede ob katerih nam zaigra srce in se spočijejo oči.

Oglejte si tudi