Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Skrbimo za kakovost bivanja

Podjetje, brez katerega bi lahko vladal kaos, pa na to niti ne pomislimo. Podjetje, ki deluje kot motor mesta in okolice, ki s strateškim vodenjem in usmerjanjem skrbi, da se vse storitve javnih podjetij neopazno vklapljajo v vsakdan več kot 300.000 občanov. Vse to je Javni holding Ljubljana, ki skupaj s podjetji v skupini Energetiko Ljubljana, JP Voka Snaga in LPP ter javnima podjetjema JP LPT in ŽALE predstavlja pomemben, a neopazen steber, ki sooblikuje Ljubljano in okolico – takšno, kot jo imamo radi.

Javni holding Ljubljana pomembno prispeva h kakovosti življenja v mestu in njegovi okolici. S svojo aktivnostjo občankam in občanom nudi udobje ter kakovost bivanja. Nemoteno delovanje tako ključnega sistema, ki zagotavlja nujno potrebne javne storitve, je še posebej pomembno v razmerah, kakršnim smo priča. Med epidemijo, ko so delovni pogoji in razmere zaostreni po celotni državi, si več kot 2.500 sodelavk in sodelavcev vsakodnevno prizadeva, da občani na svojih domovih vsaj malenkost lažje prestajajo omejitve.
Sodelavke in sodelavci Javnega holdinga Ljubljana z izvajanjem strokovnih in podpornih dejavnosti skrbijo, da delovni procesi v povezanih javnih podjetjih ter v JP LPT ter ŽALE nemoteno potekajo in da uporabniki storitev težav, ki jih epidemija prinaša na vsa področja človeškega delovanja, ne občutijo. Kljub razmeram si sodelavci Javnega holdinga Ljubljana in povezanih javnih podjetij 24 ur na dan, vse dni v tednu prizadevajo, da so domovi občank in občanov topli, iz njihovih pip teče kakovostna pitna voda, da odvajanje odpadne vode in ravnanje z odpadki poteka nemoteno. Kljub vladni ustavitvi javnega potniškega prometa so odločeni, da bo LPP obdržal svoj položaj in potnike ter uspešno nadaljeval s prizadevanji na področju trajnostne mobilnosti. Kadar avtobusi ne obratujejo, LPP prevoz na in z dela zagotavlja sodelavcem ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra in Doma starejših občanov Vič-Rudnik, Enota Bokalce.
Nemoteno delovanje je plod dolgoletnega dela in uspešnega vodenja skupine. Pa tudi uigranosti sodelavk in sodelavcev, predvsem pa njihove srčnosti, predanosti in odločenosti, da so najboljši servis občankam in občanom, ki so jim na voljo tudi v za vse težkih razmerah. Kot še nikoli doslej prihaja do izraza solidarno in odgovorno ravnanje sodelavcev Javnega holdinga Ljubljana in javnih podjetij.

JAVNI HOLDING LJUBLJANA

Urad direktorice

Opravlja strokovne in organizacijske naloge za organe družbe (Skupščina, Svet ustanoviteljev, nadzorni svet, kolegij direktorjev), spremlja izvajanje sprejetih odločitev, izvaja naloge s področja odnosov z javnostmi ter druge naloge za potrebe direktorice družbe.

V 10 letih je bilo na 112 sejah skupščine in sveta ustanoviteljev javnih podjetij povezanih v Javni holding Ljubljana soglasno sprejetih 922 sklepov. Člani nadzornega sveta so v 10-letnem obdobju na 69 sejah sprejeli 709 sklepov.

Služba za notranjo revizijo

Služba za notranjo revizijo opravlja naloge notranjega revidiranja in strokovne ocene pravilnosti in smotrnosti poslovanja družb v skupini.

 
SEKTORJI

Sektor za finance in računovodstvo

Izvaja dela in naloge s področja financ, računovodstva, plana, analiz in kontrolinga in v tem okviru skrbi za plačilni promet, likvidnost, zadolževanje, izdelavo računovodskih izkazov, izdeluje letna poročila in poslovne načrte.

V obdobju od leta 2010 do 2019 je prejel skoraj 558.000 vhodnih računov in izdal več kot milijon opominov. Do koncu leta 2019 je sklenil skoraj 47.000 soglasij za direktne obremenitve.

Sektor za pravne, kadrovske in splošne zadeve

Izvaja dela in naloge s področja pravnih zadev in zastopanja na sodišču, upravljanja s kadri, varnosti in zdravja pri delu ter splošnih zadev s posebnim poudarkom nad skladnostjo splošnih pogojev poslovanja in aktov s področja dejavnosti Javnega holdinga Ljubljana.

V 10 letih je vložil več kot 30.000 predlogov za izvršbo, izterjal več kot 23 milijonov evrov ter pripravil oziroma pregledal več kot 10.500 pogodb.

Sektor za javna naročila

Vodi in izvaja postopke javnih naročil in nabav ter skupnih javnih naročil za vsa javna podjetja in po pooblastilu za občine družbenice.

V 10 letih je izvedel skoraj 3.000 javnih naročil, katerih vrednost je znašala več kot 911 milijonov evrov ter sklenil več kot 3.300 pogodb, okvirnih sporazumov in aneksov.

Sektor za informatiko

Opravlja dela in naloge s področja informacijskih in komunikacijskih tehnologij ter zagotavljanja nemotenega delovanja vseh sistemov.

Skoraj 70.000 zahtevkov za podporo delovanja služb Javnega holdinga Ljubljana in javnih podjetjih je rešil v 10 letih. Upravlja z več kot 600 aplikacijami.


Zdenka Grozde, direktorica Javnega holdinga Ljubljana

Oglejte si tudi