Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Sanacija plazu na Topolu

V tem tednu smo pričeli s pripravljalnimi deli za izvedbo sanacije plazu pod objektom Topol pri Medvodah 5, na odseku ceste LC 251131 (Topol – Toško Čelo). Na tej lokaciji je že pred nekaj leti prišlo do drsenja zemljine, ki je delno poškodovalo tudi cestno telo. Odstranjen je bil asfalt, saj se je teren posedal in je bilo to potrebno zaradi preprečevanja poškodb na vozilih uporabnikov te ceste. Narejene so bile geološke raziskave terena in pripravljen projekt celostne sanacije tega dela odseka, ki pa je zaradi zahtevnosti terena in s tem povezanega pilotiranja finančno precej zahtevna.

Sanacija plazu predvideva izvedbo konzolne pilotne stene iz armirano betonskih pilotov fi 80 cm, dolžine 7 m, ki bodo na vrhu povezani z armirano betonsko vezno gredjo. Vgrajenih bo 23 pilotov, dolžina pilotne stene pa bo dobrih 28 metrov. Ob tem se bo asfaltiral tudi makadamski odsek ceste v dolžini 100 m od objekta Topol pri Medvodah 4 do Topol pri Medvodah 33. Dela izvaja podjetje EURO GRAD, d.o.o., ki je bilo izbrano z javnim naročilom. Vrednost del znaša približno 84.000 EUR z DDV. Nadzor bo izvajalo podjetje BIRO VERITAS d.o.o.. Dela bodo končana predvidoma do konca novembra.

V času del bo vzpostavljena polovična zapora ceste, z občasnimi popolnimi zaporami. Ob ureditvi ceste bo veljala popolna zapora, zato vse udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje.

Oglejte si tudi