Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Sanacija mostu čez potok Grabnarica

V naslednjem tednu bomo začeli s sanacijo mostu na lokalni cesti preko potoka Grabnarica na Golem Brdu. Most je močno dotrajan in se poseda, pretočna odprtina mostu pa je premajhna, da bi prevajala visoke vode, zato ob obsežnejših padavinah prihaja do poplavljanja sosednjih zemljišč.
Most se nahaja pri zaselku hiš Golo Brdo 9, 9a, 9b in 9c, cesta preko njega pa je edina povezava z dolino. Ker je dno struge na območju mostu spodkopano in so temelji mostu v zraku, se most poseda. Nov most bo na istem mestu nadomestil obstoječi most, ki ga bo izvajalec v celoti odstranil. Namesto obstoječega ločnega mostu bomo umestili betonski prepust iz škatlastih elementov. Na dolvodni strani mostu bo dno struge dodatno zavarovano s kamnito zložbo. Most bo opremljen z varovalno odbojno ograjo.
Dela bo izvajalo podjetje HNG d.o.o., vrednost del pa znaša 39.355,73 EUR z upoštevanim DDV-jem.
Pričetek del je predviden v naslednjem tednu, ko bo ribiška družina najprej izvedla izlov rib. Z gradnjo je bilo namreč potrebno počakati do 1. 6. 2022, ker po podatkih Zavoda RS za varstvo narave v obdobju od 1. 2. do 1. 6. v potoku poteka drstenje ribe kapelj (Cottus gobio).
V času del bo obvoz možen po začasnem nasipu ob mostu. Dela bodo zaključena predvidoma do sredine poletja. Udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje.

Oglejte si tudi