Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Sanacija meteorne kanalizacije v Zgornjih Pirničah

V Zgornjih Pirničah začenjamo z rekonstrukcijo meteornega sistema na javni poti med hišnimi številkami Zgornje Pirniče 19a – 11r. Na tem območju se že nahaja komunalna in energetska infrastruktura, vključno s padavinsko – meteorno kanalizacijo, ki pa je glede na količine padavin v zadnjih obdobjih poddimenzionirana in ni sposobna prevajati potrebnih pretokov padavinske vode, zato v smeri proti nižje ležečim območjem poplavlja.

Sanacija obstoječega sistema temelji na sanaciji kanalizacijskega sistema z nadgradnjo cevnega zadrževalnika in sistema južno od Osnovne šole Pirniče. Skupna dolžina kanalizacijskega sistema znaša 141 metrov. Predvidena sanacija obstoječega sistema za odvod padavinske vode predvideva nadgradnjo sistema s cevnim zadrževalnikom in kritičnim prelivom.

Projekt je izdelalo podjetje LINEAL d.o.o., gradbena dela pa bo izvedlo podjetje EURO GRAD d.o.o. Nadzor izvaja podjetje Ekona d.o.o. Pogodbena vrednost del znaša 110.432,44 EUR z upoštevanim DDV.

Z deli bo izvajalec začel v petek, 28. 1. 2022, dela pa bodo zaključena predvidoma do konca zime, potek bo odvisen od vremenskih razmer.

V času del bo vzpostavljena popolna zapora javne poti 751091 (Zg. Pirniče 19a – 11r). Obvoz za stanovalce bo možen prek ceste A mimo OŠ Pirniče. Prihajajoči vikend bo vzpostavljena tudi polovična zapora glavne ceste čez Pirniče pri hišni številki Zgornje Pirniče 19a. Udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje.

Oglejte si tudi