Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Rekonstrukcija ceste Smlednik - Dragočajna

Po izgradnji krožišča na državni cesti pri Osnovni šoli Simona Jenka Smlednik bomo v mesecu juniju pričeli z rekonstrukcijo lokalne občinske ceste Smlednik – Dragočajna (JP 751221) od krožišča proti Dragočajni, v dolžini približno 820 metrov. Prometna cesta je v zelo slabem stanju, saj je bila doslej utrjena le z asfaltnim drobljencem, ki je terjal pogosto vzdrževanje.

V sklopu rekonstrukcije bo izvajalec odstranil dotrajano voziščno konstrukcijo vključno z izkopom nevezane nosilne plasti. Cesto bomo razširili, tako da bosta zgrajena dva vozna pasova širine 2,75 metra ter hodnik za pešce v širini 1,45 metra. Urejeno bo novo vozišče in pločnik na celotni dolžini, ob pločniku pa bo postavljena tudi nova javna razsvetljava. Na obeh voznih pasovih bo zarisan kolesarski pas v širini 1,20 metra.

Na polju na sredini trase bomo kapelico Krvavega znamenja nekoliko prestavili izven križišča in uredili njeno okolico. Za umiritev hitrosti v križišču pri kapelici bomo zgradili dvignjeno ploščad trapezne oblike.

V postopku javnega naročanja je bil izbran izvajalec podjetje Lavaco, d.o.o.. Pogodbena vrednost del znaša 608.488,41 EUR (z DDV). Z rekonstrukcijo ceste ter izgradnjo pločnika in kolesarske steze bo zagotovljena varna pot v šolo prebivalcev naselja Dragočajna, s tem pa uresničujemo tudi zaveze iz Celostne prometne strategije Občine Medvode, saj spodbujamo trajnostne oblike mobilnosti. Dela bodo zaključena predvidoma do jeseni.

V času del bo vzpostavljena popolna zapora ceste, zato udeležence v prometu prosimo za upoštevanja prometne signalizacije in navodil izvajalca. V času popolne zapore bo dostop do Dragočajne mogoč po cesti mimo Kanuja in po cesti Valburga  - Trboje.

Obenem se zahvaljujemo vsem lastnikom zemljišč, ki so za projekt odstopili del zemljišč in omogočili izvedbo. Po pridobitvi vseh potrebnih zemljišč bomo lahko nadaljevali tudi s projektom rekonstrukcije ceste od novega krožišča proti Smledniku.

Oglejte si tudi