Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Rekonstrukcija ceste in gradnja vodovoda v Žlebeh

Začenjamo z dolgo pričakovano rekonstrukcijo ceste in gradnjo vodovoda v naselju Žlebe, med podjetjem HIT PRELESS d.o.o. in kmetijo Malenšek. Župan Nejc Smole je danes z direktorjem podjetja LAVACO d.o.o., gospodom Petrom Kukovičem, podpisal pogodbo za izvedbo del. Dober kilometer ceste, ki je trenutno v zelo slabem stanju, bo tako popolnoma prenovljen najkasneje letos jeseni.

V sklopu rekonstrukcije ceste LC251111 (Seničica-Žlebe) načrtujemo tudi rekonstrukcijo cestnih priključkov občinskih javnih poti na lokalno cesto znotraj območja, zgradili bomo nov pločnik s prehodi za pešce in novo vodovodno omrežje za pitno vodo DN 100 iz nodularne litine v skupni dolžini približno 1.032 metrov. Z izgradnjo novega vodovoda začenjamo reševanje problematike vodooskrbe na tem območju, ki se trenutno oskrbuje z vaškim vodovodom. V sklopu vodovoda bo poskrbljeno tudi za izboljšanje požarne varnost z vgradnjo štirih nadzemnih in osmih podtalnih hidrantov. Po rekonstrukciji bo imela cesta dva vozna pasova v skupni širini 5 metrov in 0,5 metra bankine, pločnik pa bo v širini 1,2 metra. Hkrati bomo obnovili tudi del javne poti JP 751641 Cesta v Žlebe v dolžini 200 metrov v smeri proti tenis igriščem. Z obnovo izboljšujemo stanje cest v Polhograjcih, hkrati pa z novim pločnikom spodbujamo trajnostno mobilnost.
V postopku javnega naročanja smo prejeli sedem ponudb, dela pa bo izvedlo podjetje LAVACO d.o.o., ki je podalo najugodnejšo ponudbo v vrednosti 817.965,38 EUR (z DDV). Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje K Projekt L d.o.o., nadzor nad gradnjo pa bo izvajalo podjetje Vodovod RH, d.o.o. Z deli bo izvajalec pričel v mesecu marcu, zaključek pa je predviden do jeseni. V času del bodo vzpostavljene ceste zapore, zato udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje.

Veselje je ob podpisu pogodbe izrazil tudi Boštjan Štrukelj, predstavnik leta 2006 ustanovljenega gradbenega odbora, ki si je dolgo prizadeval za usklajevanje želja in pridbitev vseh potrebnih zemljišč. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem članom gradbenega odbora in krajanom, ki so razumeli, da se bo z izvedbo projekta izboljšala kvaliteta življenja v naselju Žlebe in so prispevali svoja zemljišča za izvedbo pločnika in širitev ceste. V tem primeru gre za enega izmed bolj dolgotrajnih postopkov projektiranja, ki mu žal še vedno nekaj krajanov nasprotuje, saj ne želijo prodati dela svojih zemljišč. Občinski svet Občine Medvode je na predzadnji seji že prižgal zeleno luč za razlastitev v primeru enega lastnika. To žal tudi pomeni, da, v kolikor ne bo mogoče do izvedbe skleniti dogovora, bo po zaključku projekta pločnik na nekaj mestih prekinjen.

Oglejte si tudi