Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Prvi izvedeni projekti Sodeluj in glasuj!

V tem tednu sta bila izvedena prva dva izmed 32 projektov, ki ste jih občanke in občani izbrali v participativnem proračunu Občine Medvode. Razporedili ste 300.000 EUR proračunskih sredstev, ki so v letošnjem in prihodnjem letu namenjeni izvajanju izbranih projektov. V poletnih mesecih smo v Občinski upravi Občine Medvode vsem izbranim projektom dodelili vodje in jih glede na zahtevnost razdelili na tiste, ki bodo izvedeni že v letošnjem letu in druge, ki potrebujejo nekoliko več časa in bodo izvedeni v letu 2022.

Vodje projektov so v sodelovanju s predlagatelji za prve projekte opravili terenske oglede, pripravili popise in izbrali izvajalce, v teh dneh pa se prve projektne ideje uresničujejo tudi na terenu. Tako sta bila v tem tednu izvedena prva dva projekta in sicer Omejitev hitrosti na cesti skozi Zbilje s pomočjo prikazovalnika hitrosti »VI VOZITE« in Defibrilator na Škofjeloški cesti 17 v blokovskem naselju Preska, pri katerem bo v prihodnje izveden tudi prikaz temeljnih postopkov oživljanja za občane. Oba prva projekta sta bila izvedena za nekoliko nižjo vrednost od prvotno ocenjene, zato bodo sredstva prerazporejena na druge projekte, ki so se ob aktualni podražitvi gradbenih materialov že nekoliko podražili.  

Kar nekaj projektov je v zadnji fazi realizacije in pričakujemo izvedbo do konca leta. Projekti, ki so že v teku:

Projekti, ki še čakajo na začetek izvajanja in bodo izvedeni v letu 2022:  

Izvajanje projektov lahko spremljate na spletni strani www.sodelujinglasuj.si, kjer najdete opise vseh 32 izglasovanih projektov oziroma vseh 160 projektov, ki ste jih predlagali. Vabljeni, da že razmišljate o projektnih idejah, ki jih boste predlagali v naslednjem ciklu projekta Sodeluj in glasuj!.

Oglejte si tudi