Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Ponovno povabilo k oddaji idejnih rešitev novih občinskih priznanj

Občinski svet Občine Medvode je na 13. seji dne 16.12.2020 sprejel nov Odlok o priznanjih Občine Medvode. Navedeni odlok uvaja nekatera nova priznanja, zaradi česar se je Občina Medvode odločila, da poišče nove oblikovalske rešitve za vsa priznanja. Župan je pooblastil Komisijo za priznanja, da pridobi oblikovalske rešitve in izbere najprimernejše rešitve.    
Komisija za priznanja je dne 22.1.2021 že objavila Povabilo k oddaji idejnih rešitev št. 094-1/2021-1. Na 11. seji dne 30.3.2021 je Komisija za priznanja sprejela sklep, da je Javno povabilo neuspešno v delu, ki se nanaša na izbiro idejne rešitve za skulpturo, ki se pri vseh priznanjih podeli poleg listine.
Na zainteresirano javnost se ponovno obračamo z povabilom k pripravi idejnih rešitev za priznanja po Odloku o priznanjih Občine Medvode, in sicer za pripravo oblikovalske rešitve, ki se podeli poleg listine (skulptura, relief, …).

Pri tem komisija išče celovito rešitev, zato je potrebno pripraviti idejno rešitev za vsa priznanja, ki se podelijo. Predlagana idejna rešitev je lahko del avtorjevega obstoječega opusa ali začetek novega ustvarjanja. Sporočilo idejnih rešitev mora biti usmerjeno v prepoznavnost in zgodbo Občine Medvode. Pri tem je potrebno navesti tudi, iz kakšnih materialov bi lahko bila idejna rešitev izdelana (bron, steklo, les, …) in podatek o izdelovalcu (ali bo prijavljeni avtor oblikovalsko rešitev izdelal sam oz. kdo bo le-to izdelal v njegovem imenu). Pri tem naj prijavljeni avtor pripravi tudi okvirno finančno ponudbo.
Priznanja Občine Medvode so:
  • naziv častni občan Občine Medvode,
  • Velika plaketa Jakoba Aljaža,
  • Plaketa Jakoba Aljaža,
  • Medalja Občine Medvode,
  • Priznanje »Mladi up Medvod«.
Vabimo vas, da nam idejne rešitve za nova priznanja posredujete do 20.4.2021.  
Več informacij najdete v spodnji priponki. 

Oglejte si tudi