Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Onesnaženje reke Sore v Goričanah

Včeraj ob 18.02 je občan opazil madeže in vonj po naftnem derivatu v reki Sori v Goričanah. Posredovali so gasilci Gasilske brigade Ljubljana in PGD Preska - Medvode, ki so na kraju ugotovili, da je prišlo do enkratnega izpusta odpadnega olja. Gasilci so postavili pivnike ter območje dekontaminirali z bioversalom. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

Iz Policijske postaje Medvode so nam posredovali naslednje opozorilo:
"Dne 2. 3. 2022 je v popoldanskem času neznanec v meteorno kanalizacijsko omrežje Goričan in Rakovnika izlil ali izpustil večji volumen naftnih derivatov, s čimer je povzročil onesnaženje porečja Sore, posledično škodo življenjskega okolja rastlin, živali in človeka. Hkrati je storil kaznivo dejanje Obremenjevanje in uničevanje okolja po I. odstavku 332. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), po katerem se ga lahko kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let. Občane prosimo, da se takih dejanj vzdržijo, saj škodujejo vsem."

Pozivu se pridružujemo tudi na Občini Medvode in prosimo vse občanke in občane, da skupaj skrbimo za okolje v katerem prebivamo. Morebitne očividce pa prosimo, da informacije o podobnih primerih nemudoma sporočite na intervencijsko številko 112 informacije o povzročiteljih onesnaženj pa na številko Policije 113. 

Oglejte si tudi