Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Obnova kanalizacije na cesti Spodnje Pirniče – Vikrče

Prihodnji teden bo izvajalec začel z deli na projektu sanacije obstoječega kanalizacijskega sistema na glavni cesti Spodnje Pirniče – Vikrče, od križišča Pri Štefanc do križišča v Vikrčah. Obnovila se bo fekalna in del meteorne kanalizacije. Obstoječi sistem, ki je bil zgrajen leta 1991 in poteka v cesti, je zgrajen iz betonsko nearmiranih cevi in je v zelo slabem stanju, je poškodovan, vprašljiva je tesnost cevi. Zamenjale se bodo cevi na kanalih KAN -1, KAN-1.1 in KAN-1-2. Z izvedbo sanacije se bo po končanih delih v celoti izvedla tudi sanacija ceste ter uredili priključki za kasnejši priklop objektov na javno kanalizacijo.

Dela bo izvajalo podjetje Javna razsvetljava d.d. s podizvajalci, vrednost pogodbenih del pa znaša 314.000 EUR, pri čemer bo večino investicije financiral Javni holding Ljubljana. Nadzor bo izvajalo podjetje DRI d.o.o..

V času del bo vzpostavljena popolna zapora ceste LC 251031 od križišča Pri Štefanc do križišča v Vikrčah. Obvoz bo potekal preko JP 752181 (Sp. Pirniče 38 - Zavrh 7) in LC 251011 (Tacen – Brezovec). Dela bodo zaključena predvidoma do konca pomladi, trajanje del pa bo odvisno tudi od vremenskih razmer. Udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje.

Oglejte si tudi