Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Novo poveljniško vozilo za Gasilsko zvezo Medvode

Včeraj smo na prireditveni ploščadi ob medvoški tržnici slovesno predali v uporabo novo poveljniško vozilo za Gasilsko zvezo Medvode. To prvo vozilo gasilske zveze se bo uporabljalo za prevoz članov zveze na gasilske intervencije in za druge prevoze v okviru delovanja zveze.

Vozilo je še posebej dobrodošlo za vodenje srednje velikih in velikih intervencij, pri čemer bo služilo kot poveljniško mesto z vso potrebno opremo ter za namene ogledov prizadetih področij in oskrbo v primeru naravnih ujem (žled, poplave, vihar…).

Zbrane so nagovorili župan Nejc Smole, predsednik Gasilske zveze Medvode, Miha Šušteršič in Simon Černe, poveljnik gasilske zveze regije Ljubljana. V prisotnosti članov vseh šestih prostovoljnih gasilskih društev iz naše občine je župan Nejc Smole ključe vozila predal poveljniku Gasilske zveze Medvode, Anžetu Šilarju.

Za vozilo v vrednosti 42.000 evrov je Občina Medvode prispevala 23.690 evrov iz požarnega sklada. Prošnji Gasilske zveze so se velikodušno odzvala tudi nekatera lokalna podjetja, ki so prispevala donacije za nakup in sicer podjetja Brinox d.o.o., Savske elektrarne Ljubljana d.o.o., GORIČANE tovarna papirja Medvode, d.d. in JAMNIK Grafično embalažno podjetje d.o.o.

Vozilo Citroen Berlingo je nadgrajeno z dodatnimi lučmi, izvlečnim modulom za opremo v prtljažnem prostoru, vozičkom za izvlečni modul, pripravljeno na električno napajanje in priklop vozila na agregat z dodatnimi vtičnicami v zadnjem delu vozila.

Gasilcem želimo, da jim bo novo vozilo čimbolje služilo na preventivnih aktivnostih in da bo čimmanj v uporabi na intervencijah.

Oglejte si tudi