Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Milijon evrov za komunalno opremljenost naselja Zbilje

V tem mesecu začenjamo z eno večjih letošnjih investicij Občine Medvode. V naselju Zbilje (predel Žeje) bo izvajalec v prvi polovici junija začel s pripravljalnimi deli za rekonstrukcijo ceste Zbilje - Žeje - obrtna cona z izgradnjo pločnika skozi naselje in komunalne infrastrukture.  Obravnavana lokalna cesta LC 251041 v dolžini 980 metrov je širine približno 5,5 metrov in je v slabem stanju, na določenih delih zelo poškodovana in nevarna za šibkejše udeležence v prometu. Zgrajen bo nov pločnik v širini 1,5 metra, ki bo omogočal varno pot v šolo in rekonstruirana cesta v dolžini približno 980 metrov. Hkrati se bo izvajala gradnja kanalizacijskega omrežja, obnova vodovodnega omrežja, ter gradnja novega plinovodnega in optičnega omrežja. Za zagotavljanje požarne varnosti je predvidena tudi vgradnja nadzemnih hidrantov. Z izvedbo tega projekta zagotavljamo boljšo vodooskrbo na tem območju, hkrati pa komunalno opremljamo tudi bodočo poslovno cono Jeprca. Za začetek investicije so zaslužni tudi občani ob trasi, ki so z razumevanjem odstopili potrebna zemljišča za novo infrastrukturo, ki bo močno izboljšala kvaliteto bivanja v tem delu naselja.

Dela bodo potekala predvidoma do začetka prihodnjega leta. V času del bo vzpostavljena popolna zapora lokalne ceste 251041 Jeprca - Zbilje in dela javne poti 751431 Cesta k Barletu.

Vrednost celotne investicije znaša 999.892,87 EUR z DDV. Od tega bo dobro polovico sredstev v vrednosti 514.692,28 EUR zagotovila Občina Medvode, 152.670,51 EUR za plinovodno omrežje Energetika Ljubljana in 332.530,08 EUR za kanalizacijsko omrežje JP VOKA Snaga.  Konec leta 2018 je bilo na podlagi javnega razpisa za izvedbo celotne investicije izbrano podjetje Prenova Gradbenik d.o.o.. Optično omrežje bo gradilo podjetje Telekom Slovenije d.d.. Nadzor bo opravljalo podjetje Biro Veritas, d.o.o..

Gradnja bo zaradi obremenjenosti ceste močno vplivala na potek prometa, zato udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje. O poteku del in dostopu do objektov so bili lastniki seznanjeni na srečanju krajanov.

Investicija je predstavljena tudi na našem portalu intesticij.

Oglejte si tudi