Logo MojaObčina.si

Medvode

DANES
17°C
4°C
JUTRI
17°C
5°C
3521

Menjava ograje ob nogometnem igrišču

V teh dneh poteka menjava ograje ob nogometnem igrišču v Medvodah. Zamenjali bomo približno 94 metrov ograje na strani proti državni cesti. Dela se izvajajo na podlagi projekta gradbenih konstrukcij, ki ga je izdelalo podjetje DIMING d.o.o. na pobudo Javnega zavoda Sotočje Medvode, ki je upravljavec športnega objekta. Stara ograja je bila za zaščito pred letom žoge na cestišče prenizka ter premalo nosilna za namen obešanja reklamnih panojev večjih dimenzij. Osnovna konstrukcija bo sestavljena iz glavnih jeklenih stebrov, ki bodo v vzdolžni smeri horizontalno povezani s členkasto vpetimi jeklenimi nosilci v dveh nivojih. Na konstrukcijo bo izvajalec pritrdil PVC pleteno zaščitno mrežo višine 8 metrov, skupaj približno 750 m2. Dela, ki bodo zaključena predvidoma do konca septembra, izvaja podjetje Marčeta d.o.o., vrednost del pa znaša dobrih 54.000 EUR (z DDV). 

Občina Medvode je sicer lastnica nogometnega igrišča, leta 2019 pa smo igrišče z vso pripadajočo infrastrukturo predali v upravljanje Javnemu zavodu Sotočje Medvode, ki redno sodeluje z Nogometnim klubom Jezero Medvode, ki je tudi zunanji izvajalec vzdrževalnih del. Klub, v katerem redno vadi več kot 159 nogometašev in nogometašic (skupno 12 selekcij), ima vse ustrezne kadrovske, tehnične in materialne pogoje.

Na nogometnem igrišču v zadnjem letu in pol skoraj ni bilo odigranih tekem zaradi razglašene epidemije koronavirusa, redno pa so igrišče uporabljali člani kluba za trening. Javni zavod in klub redno skrbita za vzdrževanje objekta (mivkanje, škropljenje proti plevelu, zračenje, valjanje in zalivanje igrišča, košnja, zarisovanje črt, čiščenje) ter vzdrževanje in servisiranje mehanizacije.

Lani so bila večja investicijska in vzdrževalna dela opravljena na balinišču. Zavod je obnovil zastarele in posledično nevarne elektroinštalacije na celotnem objektu (notranje in zunanje površine), zamenjal dotrajane svetilke z varnejšimi in energetsko varčnejšimi svetili LED, zamenjal omarico z avtomatskimi odklopniki in glavnim stikalom ter zaradi varnosti večji del inštalacij zavaroval z zaščitnimi cevmi.

V izvedbi so tudi postopki legalizacije objekta, ki stoji tam že desetletja, v drugi fazi pa bo sledila tudi dodatna ureditev le tega, da bodo nogometaši, balinarji in vsi drugi imeli primerne prostore.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi