Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Lepota in harmonija - mednarodno srečanje (12. - 15. maj 2022)

Občina Medvode že vrsto let sodeluje z nekaterimi evropskimi mesti. Tako je od leta 2015 pobratena s francoskim mestom Crest, prijateljsko smo povezani z nemškim mestom Nidda in italijanskim Ponte San Nicolo, stike pa smo navezali že tudi z mestom Zaječar iz Srbije. Da ostanejo te vezi žive, bomo v Medvodah ponovno organizirali večje srečanje prijateljskih mest iz štirih evropskih držav, ki bo potekalo od 12. do 15. maja 2022.

Naslov prireditve je Lens and Harmony (Lepota in harmonija), ker gre za preplet fotografske razstave in glasbe, cilj prireditve pa je spodbujanje medkulturnega dialoga in medsebojnega razumevanja ter boj proti stigmatizaciji vseh manjšin, od narodnostnih do migrantov in ljudi drugačne barve kože ali drugačnega svetovnonazorskega, verskega ali drugega prepričanja. 

Glavni nosilec projekta je Občina Medvode oziroma Mednarodni odbor Medvode. Vanj se bodo aktivno vključili državljani vsaj štirih držav, saj bodo v njem poleg Medvoščanov sodelovali tudi prebivalci naših prijateljskih mest (San Nicolo iz Italije, Nidda iz Nemčije in pobrateno mesto Crest iz Francije). K sodelovanju pa so povabljena tudi društva in organizacije iz drugih držav, s katerimi občina Medvode že dobro sodeluje, tako da bodo Medvode na zaključni prireditvi sredi maja ponovno pravo malo evropsko središče.

Vljudno vabljeni na uradno odprtje fotografske razstave Mejni stereotipi, ki bo v soboto, 14. maja, ob 18. uri v galeriji na prostem in večnamenski ploščadi ob Tržnici Medvode (ob Medvoški cesti). Na odprtju razstave in v programu, ki bo sledil odprtju, boste lahko spoznali naše goste in navezali nove stike za nadaljnje poglabljanje naših evropskih prijateljstev.

Oglejte si tudi